Organisatie

Winkeliers kunnen 'afrekenen' met dieven

Eis 181 euro schadevergoeding van winkeldieven

Niets zo frustrerend als een winkeldief die je winkel overhoop haalt en vervolgens jóu laat zitten met de schade. Daar komt verandering in. Vanaf nu kun je als winkelier een schadevergoeding eisen van winkeldieven.

31 januari 2014

Hoe belangrijk is Bedrijfshulpverlening?

Houd je kennis up-to-date

Minstens één medewerker per bedrijf moet opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zorg dat die BHV-er weet welke taken hij of zij uit moet voeren.

31 december 2013

Moet er in een bedrijfsverzamelgebouw met zzp'ers een bedrijfshulpverlener zijn?

Niet verplicht, wel verstandig

Een bedrijfshulpverlener is iemand die in noodsituaties hulp kan bieden aan je werknemers. Als werkgever is het verplicht om zo'n BHV-er op te leiden. Maar als je met een groep zelfstandigen een gebouw deelt, ligt dat anders.

31 december 2013

Waarom zou ik overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Voordelen gaan verder dan alleen lagere kosten

Je energiezaken wil je snel geregeld hebben. Als ondernemer heb je immers andere zaken aan je hoofd. Heb je weleens nagedacht over te stappen naar een andere energiemaatschappij? Vergelijk kosten en service.

04 december 2013

Duurzaamheid minder belangrijk voor mkb

Nederlandse multinationals wel druk bezig met mvo

Duurzaamheid staat minder hoog op het lijstje van Nederlandse mkb'ers dan in 2008. Had toen 40 procent nog plannen in die richting, nu is dat nog maar 36 procent. De belangrijkste reden voor de daling is de economische crisis.

13 november 2013

"Wij willen de beste distributeur van Europa worden"

A Brand New Day importeert dranken uit de hele wereld

Al twintig jaar zit hij in de drankenbranche: Ruud Goesten van A Brand New Day. Zes jaar geleden spotte hij een gat in de markt: de import van voornamelijk ‘third party’-merken. Zijn bedrijf is inmiddels al een van de grote spelers in Nederland.

30 oktober 2013

Hoe doe ik zaken in het buitenland?

Zorg dat je op de hoogte bent van de culturele verschillen

Je netwerk eindigt niet in Nederland, wil je een succesvolle ondernemer zijn op internationaal gebied. Je Nederlandse to-the-point-manier van zakendoen kan in het buitenland echter verkeerd vallen.

27 september 2013

Onderneem jij al op topsnelheid?

Scan geeft je inzicht in kansen op ICT-gebied

Ondernemers in het mkb weten vaak niet wat de mogelijkheden van online werken zijn, laat staan welke programma's en verbindingssnelheid ze hiervoor nodig hebben en hoe het zit met veiligheid. Zorg dat je daar verandering in brengt, maak je klaar voor online werken.

27 september 2013

Verzenden facturen kan volledig elektronisch

Bedrijven hoeven geen papieren factuur meer te versturen

Ondernemingen kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

20 september 2013

Waarom zou ik als ondernemer energie besparen?

Verlicht de druk op je energiekosten en het milieu

Een lager energieverbruik scheelt in de kosten, maar spaart ook het milieu. Welke invloed heeft energie besparen op het klimaat en waarom zou je er als ondernemer voor kiezen?

18 september 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 309 totaal, er zijn meerdere pagina's