Een goed pensioen voor je medewerkers

Als ondernemer ben je druk bezig met je bedrijf, en je personeel. Daar hoort het regelen van een pensioen voor je medewerkers ook bij. Dat kan je tegenwoordig makkelijk online regelen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen én je budget.

Bij goed personeel hoort een goede pensioenregeling. Zo zorg je als ondernemer ervoor dat je medewerkers zeker zijn van aanvullende inkomsten na pensioen. Bovendien zijn ze verzekerd in het geval van een arbeidsongeval en overlijden. Een geruststellende gedachte voor je werknemers. Niet voor niets is pensioen dan ook de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Op deze themapagina lees je meer over: 

  • Hoe je als ondernemer geld kan besparen door het afsluiten van een pensioenregeling
  • Pensioen als secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Waarom je toch een pensioenregeling voor je werknemers moet overwegen

Stappenplan: een passend pensioen voor je medewerkers

Wil jij graag iets regelen om het pensioen van je medewerkers aan te vullen? Een aanvullende pensioenregeling getuigt van goed werkgeverschap, én levert belastingvoordeel op. Een win-win situatie voor jou en je medewerkers dus. Het uitzoeken van een pensioen lijkt een hele opgave. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Door dit handige stappenplan te volgen regel je efficiënt een passende pensioenregeling.

Bereken de kosten van pensioen voor je werknemers

Whitepaper: Pensioen waar jij en je medewerkers blij van worden

Dit moet jij als ondernemer weten over pensioen

Bijna elke ondernemer krijgt er op den duur mee te maken: pensioen voor werknemers. Een oudedagsvoorziening is namelijk de belangrijkste arbeidsvoorwaarde na salaris. Hoe en wanneer begin je met een pensioenregeling? Dit whitepaper helpt je op weg.

Wat zijn de kosten van pensioen voor de werkgever?

Rekenvoorbeeld: hoeveel pensioenbijdrage betaal je als ondernemer?

Ben jij je aan het oriënteren op het aanbieden van pensioen voor je werknemers? En ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jou als werkgever? Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals hoeveel je werknemers verdienen, en welke verdeling je aanhoudt voor het betalen van de premie. In veel gevallen mag je dit zelf bepalen. In dit artikel zetten we de kosten overzichtelijk voor je op een rij, inclusief een handig rekenvoorbeeld.

Pensioen regelen voor werknemers: een stappenplan

Een pensioenregeling voor je personeel

Heb jij al iets geregeld voor de oude dag van je medewerkers? Bij een pensioenregeling leggen jij en je medewerker maandelijks geld in voor hun pensioen. Als je medewerker de pensioenleeftijd heeft bereikt, wordt het opgebouwde bedrag uitgekeerd. Een pensioen regelen voor werknemers wordt vaak enorm gewaardeerd. In sommige sectoren is het zelfs verplicht. In dit artikel lees je hoe je pensioen kunt regelen voor je personeel.

Pensioen voor werknemers belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde in 2020

Update: In 2023 is de 13e maand de meest gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde onder werknemers

Maar liefst 93% van de werknemers vindt het belangrijk dat een werkgever een pensioenregeling biedt. Werkgevers denken daar net zo over: 88% van de ondernemers met personeel vindt pensioen de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde, blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed (2020). In 2023 is dit onderzoek nogmaals uitgevoerd. Pensioen is voor werknemers afgezakt naar een derde plaats.

Besparen met een pensioenregeling: zo zit dat

Pensioen regelen voor je werknemers levert belastingvoordeel op

De meeste werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan, dat is niet zonder reden. Een pensioenregeling is namelijk zowel voor jou als ondernemer, als voor je werknemers aantrekkelijk. Wat houdt zo’n regeling precies in en welke voordelen heeft het? Dat lees je in dit artikel.

5 redenen om geen pensioen te regelen voor je werknemers

Over pensioen voor werknemers bestaan veel vooroordelen

Zo'n 10% van de Nederlandse werkgevers heeft geen pensioenregeling voor zijn werknemers. Welke redenen hebben zij om geen pensioen voor werknemers aan te bieden? In de praktijk blijken er veel vooroordelen over pensioen te bestaan.

Waarom juist jonge medewerkers profiteren van een pensioenregeling

Het voordeel van vroeg beginnen voor jouw personeel

Pensioen is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers, jong en oud. Zorgen dat alles goed geregeld is voor je werknemers maakt je een gewilde werkgever. Wacht niet te lang: hoe eerder werknemers beginnen met pensioenopbouw, hoe beter. Zo zit dat.

Een goed pensioen voor jouw personeel, wat is dat eigenlijk?

Werkgevers spelen een belangrijke rol bij pensioenopbouw

De richtlijn voor een goed pensioen in Nederland is 70% van je gemiddeld verdiende bruto inkomen. Waar is dit percentage op gebaseerd? En hoe regel je zo'n goed pensioen voor jouw medewerkers?

Verschillen tussen pensioen in de tweede en derde pijler

Een bedrijfspensioen of extra salaris voor lijfrente?

De meeste werkgevers bieden hun personeel op den duur bedrijfspensioen. Daarnaast zijn er ondernemers die hun medewerkers het zelf laten regelen via de derde pijler. Wat is een pensioen in de tweede en derde pijler en wat zijn de verschillen?