Ondernemen en Mobiliteit

Flexibiliteit is een belangrijke randvoorwaarde om succesvol te ondernemen. Dat geldt zeker ook voor de invulling van mobiliteit in 2022 en verder.

Is thuiswerken een blijvende oplossing of kijken we weer naar een toenemend woon-werkverkeer. In deze themapagina lees je o.a. over leasen of kopen, groene alternatieven en zakelijke mobiliteitsprogramma’s. In een selectie van artikelen vind je informatie over o.a.: 

  • de bijtelling voor elektrisch rijden 
  • verschillende leasevormen 
  • trends in mobiliteit

Welke leasevormen zijn er?

Welke soorten lease kan je kiezen als je een auto wilt leasen?

Wie zich in autolease verdiept, merkt al gauw dat daar behoorlijk wat jargon bij komt kijken. Daarom zetten we alle leasevormen duidelijk voor je op een rij, zodat je meer inzicht krijgt in de verschillende soorten lease en makkelijker een keuze kunt maken.

Autobelastingen in 2022

De bijtellingspercentages en belastingen voor je auto in 2022

Jaarlijks wijzigen de bijtellingen voor een zakelijke auto en de hoogte van de motorrijtuigenbelasting. In 2022 heeft elektrisch rijden nog steeds voordelen voor zakelijke rijders, maar het voordeel wordt wat kleiner. Hoe zit het met de autobelastingen in 2022? En wat moet je weten over de aftrek van brandstof- en laadkosten?

Zakelijk elektrisch rijden: de voor- en nadelen

Ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, voordeliger en je kunt de auto voor de deur opladen. Maar er zijn ook argumenten tegen elektrisch rijden, zoals een kleinere actieradius en hogere aanschafkosten. Bovendien duurt laden langer dan tanken. Hoe kom je erachter of een zakelijke elektrische auto iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Auto privé of zakelijk kopen?

Wat je moet weten om optimaal te profiteren van de belastingregels

Als het gaat om mobiliteit moet je een belangrijke keuze maken: ga je een auto van de zaak rijden of gebruik je een privéauto zakelijk? Hoe zit het met de kosten in beide scenario’s. In dit artikel helpen we je een goed onderbouwde keus te maken.

Rittenregistratie voor bedrijven: zo werkt het

Je kilometeradministratie volgens de eisen van de Belastingdienst

In een rittenregistratie houd je bij wanneer en hoeveel kilometers je met een bedrijfsauto hebt gereden. Wanneer moet je een kilometerregistratie bijhouden en hoe doe je dat en welke eisen zijn er?

Regelingen voor elektrisch rijden in 2021 en 2022

Regelingen die elektrisch rijden nog aantrekkelijker maken

De overheid stimuleert elektrisch rijden op verschillende manieren. Een bekende regeling is het aantrekkelijke bijtellingspercentage voor elektrische auto's. Maar dit voordeel wordt afgebouwd, totdat in 2026 het bijtellingsvoordeel helemaal is verdwenen. Welke regelingen zijn er nog meer? En hoe zit het met elektrische bedrijfswagens leasen?