Eigen website, app of social media-pagina?

71 procent ondernemers vindt bedrijfswebsite van groot belang
Als ondernemer kun je tegenwoordig het wereldwijde web niet meer wegdenken. Maar de komst van social media en apps leidt steeds vaker tot de vraag: Hoe verhoudt die bedrijfswebsite zich tot social media en een eigen app?
In gesprek met experts
Klik hier
Bekijk de video!
Ga
Tips om je website te verbeteren
Klik hier
In ons whitepaper!
Download gratis
Vandaag de dag regelt iedere ondernemer steeds meer zaken online. Of het nu gaat om adverteren, in contact komen met je klant, online vergaderen of het opslaan van je gegevens in de cloud. Veel bedrijven hebben bovendien ook een bedrijfswebsite om online gevonden te kunnen worden door potentiële klanten. Door de komst van social media en apps zijn er echter ook andere manieren om jouw onderneming online zichtbaar te maken. Toch blijft volgens het merendeel van de ondernemers het belang van een bedrijfswebsite toenemen.
 

 

Groot belang

Op dit moment is de bedrijfswebsite voor de overgrote meerderheid van de ondernemers (71%) van groot belang. Dit blijkt uit onderzoek onder 501 ondernemers, uitgevoerd door MediaTest in opdracht van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Een kwart van de ondervraagden noemt de bedrijfswebsite zelfs onmisbaar.
 

Toename

De meerderheid van de ondernemers (57%) verwacht dat het belang van de zakelijke website alleen maar toe zal nemen. 41 procent denkt dat het belang voor ondernemers gelijk zal blijven en slechts 2 procent verwacht dat de bedrijfswebsite minder belangrijk wordt.
Starters blijken relatief meer belang te hechten aan de zakelijke site. Deze groep ondernemers verwacht ook dat het belang toe zal nemen.
 

Apps en social media

Ondanks het grote belang dat ondernemers aan hun bedrijfswebsite hechten, zijn veel van de ondervraagden van plan sites te vervangen door of aan te vullen met een app of pagina op social media. Het zijn voornamelijk starters die plannen in deze richting hebben. Opmerkelijk is dat deze groep relatief veel interesse heeft in aanwezigheid op veilingsites als marktplaats.nl. 44 procent van de starters geeft aan één of meerdere sites te willen vervangen door het gebruik van zo’n veilingsite.
 

Graadmeters

Hoe belangrijk jouw bedrijfswebsite is, is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel bezoekers trek je per maand? Hoe lang blijven zij op je website hangen? Welke feedback krijg je over je site van jouw klanten? En wordt jouw site goed gevonden in Google? De antwoorden op deze vragen zijn graadmeters voor het succes en het belang van jouw site.
 

Publiek bereiken

Mochten de cijfers nog niet de resultaten laten zien waar je op hoopt, dan kun je overwegen een SEO-expert in de arm te nemen zodat jouw bedrijfswebsite beter gevonden wordt. Maar misschien kun je een breder publiek bereiken als je, naast de bedrijfswebsite, ook gebruik maakt van social media als Facebook of LinkedIn of bijvoorbeeld via een app. Wat werkt is per bedrijf verschillend, dat is een afweging die jij - samen met jouw marketing- en communicatieteam - moet maken.

App of website: wat werkt beter?

Ondernemer en expert over de praktijk
Om je doelgroep online te bereiken kun je kiezen voor een website, een app of social media-pagina. Hoe kom je tot de juiste keuze? En als je voor een website gaat: kies je dan voor .nl of .com? Presentator Willem Overbosch spreekt met Thijs Verheul, oprichter van United Wardrobe en Michiel Henneke, marketing manager van SIDN.
app-website-wat-werkt-beter-18116154103.png

Kies je voor .nl of .com?

74% Nederlandse ondernemers kiest voor .nl
Als je een (nieuwe) website wilt opzetten voor jouw bedrijf, is het kiezen van een goede domeinnaam erg belangrijk. Maar wat misschien wel net zo...

Domeinnamen met .nl populairst onder Nederlandse ondernemers

Infographic: 79% ondernemers verkiest website met .nl
Maar liefst drie kwart van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .nl. Dat blijkt uit onderzoek* van MediaTest in opdracht van...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten