Facebook introduceert Marketplace in Nederland

Concurrent Marktplaats wint terrein

02 augustus 2018 27 augustus 2021

Marketplace is een apart onderdeel binnen de Facebook app en website waar gebruikers spullen kunnen kopen en verkopen. Marktplaats heeft er een concurrent bij.

Het idee is vergelijkbaar met de bekende vraag- en aanbod groepen die al op Facebook actief zijn. Iedereen kan lid worden en zo (tweedehands) producten aanbieden aan de leden van de groep. Een groot voordeel is dat gebruikers precies kunnen zien met wie ze in zee gaan. Ze kunnen direct doorklikken naar het profiel van de ander. Het enige wat nog miste was een handige zoekfunctie.

Dit is waar Marketplace zich mee onderscheidt. Die heeft deze functie wel, waardoor het zoeken naar een bepaald product nog makkelijker wordt. Het is nog steeds niet mogelijk om direct via Facebook te betalen

Jouw kansen

Wat kun jij als ondernemer met deze ontwikkelingen? Meedoen natuurlijk! Wat let je om ook een advertentie te maken en je product op Marketplace te verkopen. Let hierbij wel op de gemiddelde prijs van vergelijkbare producten op het platform. Wanneer jouw product veel duurder is, moet je het wel erg sterk kunnen aanprijzen om de concurrentie te verslaan.

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk een persoonlijke pagina te gebruiken als bedrijfspagina. Dit staat Facebook niet toe. Je zult dus met je eigen profiel (of die van een verkoper in je bedrijf) advertenties moeten plaatsen.

Wil je aan de slag met het verbeteren van jouw verkoopproces? Probeer dan eens een CRM systeem als Gripp.

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.