Facebook introduceert Marketplace in Nederland

Concurrent Marktplaats wint terrein
Marketplace is een apart onderdeel binnen de Facebook app en website waar gebruikers spullen kunnen kopen en verkopen. Marktplaats heeft er een concurrent bij.
Meer over Social Media?
Klik hier
Lees het in ons dossier!
Lees verder
Het idee is vergelijkbaar met de bekende vraag- en aanbod groepen die al op Facebook actief zijn. Iedereen kan lid worden en zo (tweedehands) producten aanbieden aan de leden van de groep. Een groot voordeel is dat gebruikers precies kunnen zien met wie ze in zee gaan. Ze kunnen direct doorklikken naar het profiel van de ander. Het enige wat nog miste was een handige zoekfunctie.
 
Dit is waar Marketplace zich mee onderscheidt. Die heeft deze functie wel, waardoor het zoeken naar een bepaald product nog makkelijker wordt. Het is nog steeds niet mogelijk om direct via Facebook te betalen.
 

Jouw kansen

Wat kun jij als ondernemer met deze ontwikkelingen? Meedoen natuurlijk! Wat let je om ook een advertentie te maken en je product op Marketplace te verkopen. Let hierbij wel op de gemiddelde prijs van vergelijkbare producten op het platform. Wanneer jouw product veel duurder is, moet je het wel erg sterk kunnen aanprijzen om de concurrentie te verslaan.

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk een persoonlijke pagina te gebruiken als bedrijfspagina. Dit staat Facebook niet toe. Je zult dus met je eigen profiel (of die van een verkoper in je bedrijf) advertenties moeten plaatsen.

Wil je aan de slag met het verbeteren van jouw verkoopproces? Probeer dan eens een CRM systeem. Je kunt nu gratis 14 dagen testen bij Teamleader - zij bieden een ‘alles-in-één’ tool aan voor CRM, sales, facturatie en projectmanagement. Probeer het hier gratis uit.


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten