Stagiaire verzekert ondernemer van gekwalificeerd personeel

Via stages personeel aantrekken biedt voordelen

03 januari 2012

Een goede manier voor ondernemers om aan geschikt personeel te komen is het aanbieden van stages. Werkgevers kunnen op die manier hun werknemers opleiden in een werkwijze die past in hun bedrijf. Daarnaast zijn de ondernemers verzekerd van gekwalificeerd personeel.Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Management View, een kwartaalblad voor ondernemers uit het MKB.

35 procent van de studenten beginnen hun loopbaan op hun stageplek. Reden hiervoor is dat zij het bedrijf al kennen. Op deze manier besparen zowel de student als de ondernemer tijd.

Opvallend is dat ondanks de steeds krapper wordende arbeidsmarkt en de toenemende vraag naar gekwalificeerd personeel dit percentage de afgelopen jaren gelijk is gebleven en niet is gedaald. Ondanks de inspanningen van bedrijven om via arbeidsmarktcommunicatie de afgestudeerde HBO'er of WO'er aan te trekken, lijkt het efficiënter om derde- en vierdejaars studenten een passende studiegerelateerde bijbaan of uitdagende stage aan te bieden om hen vervolgens ook daarna succesvol aan het bedrijf te binden.

Bron: nu.nl en mkbservicedesk.nl