Stagiairs & studenten

Personeel

Wat is een (mbo) leerbedrijf?

Wat zijn de voordelen van een erkend leerbedrijf?

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar. Hier maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat van hen wordt verwacht. Alleen erkende leerbedrijven mogen opleiden. Wat zijn de voordelen van een erkend bedrijf?

24 augustus 2017 2 minuten

Hoe word ik een (mbo) leerbedrijf?

Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om een erkend leerbedrijf te worden, moet je aan een aantal criteria voldoen. Pas dan mag je leerlingen opleiden. Wat zijn de basisvoorwaarden?

10 november 2016 2 minuten

Checklist voor het inzetten van een stagiair

In acht stappen naar een succesvolle stage

Het inpassen van een student of leerling in je bedrijf is niet een kwestie van een kort telefoontje. Zorg dat de stagiair(e) een toegevoegde waarde is voor je bedrijf. Hoe doe je dat? Een stappenplan.

06 januari 2016 3 minuten

Welke afspraken maak ik met een stagiair?

Over de stageovereenkomst, ziekte en loonheffing

Het werken met stagiaires brengt enig risico met zich mee. Wat moet er bijvoorbeeld precies in een stageovereenkomst staan? Hoe kun je bedrijfsgevoelige informatie indekken? Wat als een student lang ziek is?

06 januari 2016 2 minuten

Voordeel voor werkgevers met jongeren in dienst

Belastingvoordeel en subsidies voor banen en stageplekken voor jongeren

Het aannemen van een jonge werknemer of stagiaire kan een gok zijn voor je bedrijf. Om het toch aantrekkelijk te maken om jongeren aan te nemen, zijn er belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

23 december 2015 2 minuten

Wat kan een stagiaire voor mijn bedrijf betekenen?

Welke mogelijkheden biedt een stagiaire

Een stagiair is een goedkope manier om tijdelijk aan personeel te komen. Welke werkzaamheden kan een stagiair uitvoeren en op welke manier kun je hem het beste begeleiden? Ook belangrijk: hoeveel kost het je?

23 december 2015 2 minuten

Wat kost het om een (mbo) leerbedrijf te worden?

Kom ik in aanmerking voor afdrachtvermindering?

In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen wordt verwacht. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals afdrachtvermindering. Echter, het kóst je ook geld.

06 augustus 2012 2 minuten

Welke onderwijsvormen zijn er op het mbo?

Alles over de verschillende soorten mbo-opleidingen

Elk jaar kiezen ongeveer 435.000 jongeren voor een vakopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Welke onderwijsvormen zijn er precies en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

06 augustus 2012 2 minuten

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012 2 minuten