Stagevergoedingen naar record hoogte

De gemiddelde vergoeding bedraagt ruim € 390,-

01 juli 2011

In september moet heel studerend Nederland weer stage lopen. Het Nederlandse bedrijfsleven weet dit en de strijd om de beste stagiairs is losgebarsten. De stagevegoedingen stijgen naar ongekende recordhoogten. Bij sommige bedrijven wordt zelfs standaard het minimumloon betaald voor een stageplek. Dit blijkt uit de database van Stageplaza.nl.

ICT stage nog altijd het best betaaldVoor de technische en ICT stagiairs zijn het nog steeds gouden tijden. Niet alleen hebben zij de stagevacatures voor het uitkiezen, de vergoedingen zijn hier tot record hoogten gestegen. Stageplaza ziet geregeld stagevergoedingen van € 800,- per maand of hoger voorbij komen.

Stijgende stagevergoedingen   Uit het Nationaal Stage Onderzoek van afgelopen april bleek dat de gemiddelde stagevergoeding schommelde rond de € 270,- per maand. De afgelopen maand is de gemiddelde vergoeding in de Stageplaza database echter gestegen naar ruim € 390,- per maand. “Reden hiervoor is de arbeidskrapte en de naderende stageperiode in september, waarbij de strijd om de beste stagiairs is losgebarsten”, aldus Dominic Bakker, Manager Sales bij Stageplaza.nl.

Bron: Stageplaza

Zelf op zoek naar een geschikte stagiair? Plaats dan nu een stage vacature in de MKB Stagebank.