Straks twitteren we allemáál

Micro-bloggen wint aan populariteit

12 april 2010

Twitter wordt steeds meer een medium van betekenis. Het aantal Twitter-accounts is sinds 2006 uitgegroeid tot zo`n 8 miljoen.

Per dag komen er tienduizenden nieuwe gebruikers bij. Echter, zes van de tien gebruikers haken binnen een maand alweer af en sluiten hun account.

Hoe twitter je ook alweer?

Om mee te doen met Twitter maak je een - gratis - account aan op twitter.com. Vervolgens kun je korte berichtjes plaatsen, versturen en ontvangen op en via de mobiele telefoon, de handheld en de computer. Via een speciale zoekfunctie kun je andere twitteraars opzoeken. Het gaat erom zoveel mogelijk vrienden en `volgers` te verwerven. Hoogwaardigheidsbekleders, sterren en sporters gebruiken het medium om met hun achterban te communiceren. Nieuwsmedia maken steeds meer gebruik van berichten en foto`s op Twitter. Zelfstandig ondernemers kunnen Twitter gebruiken om nuttige contacten te leggen. Computerfabrikant Dell en koffieketen Starbucks gebruiken Twitter om een `persoonlijke band` met hun klanten op te bouwen.

Winst

Twitter maakt vooralsnog geen winst. Volgens de oprichters komt dat vanzelf wanneer het is uitgegroeid tot een `robuust, betrouwbaar, wereldwijd netwerk`. Toch wordt de waarde van het bedrijf nu al geschat op zo`n 15 miljard euro.

Bron: Elsevier en md weekly

Volg via Twitter ook Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk.