Aanbestedingen in gemeente Den Haag makkelijker

Gemeente streeft ernaar in 2010 mkb-vriendelijkste stad te zijn

09 juli 2009

De gemeente Den Haag gaat het ondernemers makkelijker maken om deel te nemen aan aanbestedingsprocedures, met de invoering van een 'aanbestedingspaspoort'.

De gemeente wil dat ondernemers die regelmatig mee doen aan aanbestedingen een speciaal paspoort krijgen dat het gemakkelijker maakt om in te schrijven. Met dit aanbestedingspaspoort hoeven ze nog maar één keer in plaats van steeds opnieuw een stapel documenten te overleggen, zo meldt de gemeente.

Bij aanbestedingen moeten bedrijven die meedingen telkens opnieuw uittreksels van de Kamer van Koophandel, verklaringen (omtrent gedrag,

van de belastingdienst, non-faillissement) en certificaten (ISO keurmerken, veiligheid) overleggen. Dat kost tijd en geld. Het ’aanbestedingspaspoort’ bestaat uit twee delen. De uittreksels van de Kamer van Koophandel en de certificaten zijn twee jaar geldig en de verklaringen een jaar.

Het initiatief is afkomst van plaatselijke ondernemers. Volgens wethouder Henk Kool (Economie) past dit initiatief in het streven van Den Haag om in 2010 de MKB-vriendelijkste stad van Nederland te zijn. "Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en activiteit, wat resulteert in een gezonde economie en een bruisende stad." Het is nog niet bekend of het aanbestedingspaspoort in andere steden navolging krijgt.

Bron: Het Financieele Dagblad