Waarom muziek in mijn horecazaak?

Hoe gebruik je muziek om meer publiek te trekken
Als eigenaar van een horeca-onderneming wil je natuurlijk niets liever dan je zaak vol hebben met mensen die het naar hun zin hebben. Muziek speelt daar een belangrijke rol in. Welke muziek past het best bij jouw zaak?
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de juiste muziekkeuze een positief effect heeft op je publiek en daarmee ook op je omzet. Muziek speelt namelijk in op de emoties van mensen, waardoor je gasten en het personeel zich meer op hun gemak voelen in jouw zaak.
 
De voordelen
Een paar voordelen van muziek in je zaak op een rijtje:
  • Goede muziek heeft een positief effect op je omzet. Mensen blijven langer hangen en geven meer geld uit aan een extra biertje of kopje koffie.
  • Een leuke avond dankzij de juiste muziek zorgt ervoor dat de mensen terugkomen.
  • Goede muziek zorgt ervoor dat je personeel zich beter voelt en dus productiever is.
Welke muziek kies ik?
Bij het bepalen van het soort muziek in je zaak is het belangrijk om eerst te bedenken welke doelgroep je wil bereiken. Klassieke muziek is in een discotheek vol jongeren niet de meest logische keuze, maar als achtergrondmuziek in een luxe restaurant of een sjiek hotel met opgedofte gasten juist weer wel. Kijk dus naar het profiel van je bezoekers: hoe oud zijn ze en wat komen ze in jouw zaak doen? Als ze komen borrelen of eten zet je de muziek niet te hard, maar als ze komen om te dansen mag het volume wel omhoog. Het is ook slim om je niet elke avond op dezelfde doelgroep te focussen. Richt je bijvoorbeeld op vrijdagavond op een jonger publiek, zaterdag op iets ouder en zondag op nog ietsje ouder.
 
Hoe regel ik muziek in mijn zaak?
Als je muziek wilt gebruiken in je zaak, moet je er wel rekening mee houden dat je het op een legale manier regelt. Zo moet je een licentie aanvragen speciaal voor jouw type onderneming. De kosten hiervoor verschillen per onderneming, want er wordt gekeken naar het vloeroppervlak en het aantal muziekdagen per jaar.
 
Via muziekleveranciers kan je een installatie regelen. Zij bieden bepaalde contracten aan, waarin staat over hoeveel nummers in hun database je mag beschikken en hoe vaak de database wordt ververst.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Waarom is muziek belangrijk in mijn horecazaak?

Betalen voor muziek in je zaak is zinvol
Muziek kan je omzet een flinke boost geven als je het op de juiste manier gebruikt.
waarom-muziek-belangrijk-mijn-horecazaak-21113131808.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten