Wat zijn de voordelen van het gebruik van muziek in mijn bedrijf?

De voordelen op een rij

31 januari 2013

Je kan muziek op allerlei manieren gebruiken binnen je bedrijf. Als achtergrondmuziek in je winkel, als wachtmuziek in je tandartsenpraktijk of als dansmuziek in je café. Wat gebeurt er eigenlijk met je klanten als ze muziek horen en hoe kan jij als ondernemer dat in je voordeel gebruiken?

Muziek heeft effect op de emoties van mensen. Hoe dat precies in onze hersenen werkt, zijn wetenschappers nog niet helemaal achter. Wel is onderzocht in welke situaties je rustige of juist harde muziek kan gebruiken om je publiek tevreden te houden.

Wat doet muziek dan met mijn klanten?

Het is gebleken dat vrolijke, opzwepende muziek leidt tot meer aankopen in de supermarkt. Anderzijds kan rustige muziek in de wachtkamer van de tandarts zorgen voor minder stress bij de patiënten. Muziek kan er ook voor zorgen dat mensen meer op hun gemak zijn. Denk maar eens aan een parkeergarage. Als daar 's avonds zachtjes muziek uit de speakers klinkt voelen mensen zich veiliger. Op de werkvloer kan muziek voor een oppepper zorgen, wat de productiviteit van je werknemers verhoogt. Klassieke muziek verhoogt de sfeer in een restaurant.

Kortom, muziek kan je in allerlei situaties gebruiken. Bedenk goed wat je bij je klanten wil bereiken en pas je muziek daar op aan.

Lees in dit artikel welke mogelijkheden er zijn voor het afspelen van muziek in je bedrijf.