Hoe ontwerp ik zelf mijn drukwerk?

Ontwikkel je huisstijl online

22 januari 2013

Het ontwerpen en drukken van je drukwerk hoef je niet altijd via een vormgever, grafisch bureau of drukkerij te doen. Tegenwoordig kun je dit ook eenvoudig zelf online regelen.

Een goede uitstraling en professionele presentatie dragen bij aan het succes van het bedrijf. Door een huisstijl te ontwerpen die bij de onderneming past en deze consistent door te voeren, wordt de naamsbekendheid versterkt. Daarnaast wordt de identificatie door de eigen medewerkers vergroot. Door het gebruik van aansprekende huisstijl onderscheid je je van de concurrentie. Het laat een onderneming eruit springen en bepaalde waarden uitdragen waar de doelgroep zich in kan herkennen. Hierbij kan professioneel zakelijk drukwerk helpen.

Huisstijl laten ontwerpen

Ben je startend ondernemer en heb je drukwerkproducten nodig zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, folders, flyers? Je kunt ervoor kiezen om je eigen exclusieve huisstijl te laten ontwikkelen. Je krijgt dan een eigen logo, lettertype, woordmerk en kleurgebruik.

Zelf aan de slag

Uiteraard heeft niet elke ondernemer de behoefte om zijn eigen huisstijl te laten ontwikkelen. Je kunt ook zelf aan de slag gaan.

Via verschillende websites kun je je logo laten ontwerpen. Het concept is simpel: Je beantwoordt een aantal vragen over je wensen. Vervolgens doen verschillende ontwerpers een pitch. Je betaalt een startfee van circa dertig euro. Daarna betaal je alleen de ontwerper van het logo dat je uitkiest.

Drukwerk zelf online bestellen

Er zijn websites waar je kunt kiezen uit een aantal professionele standaardsjablonen. Binnen deze sjablonen plaats je eenvoudig je eigen gegevens. Op deze manier kun je eenvoudig en voordelig zelf je drukwerk ontwerpen en bestellen.

Je kunt verschillende producten online bestellen zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, folders en kaarten, maar ook bijvoorbeeld een naambord voor aan de gevel van kantoor. Heb je al wel een logo, dan kun je deze gebruiken en eenvoudig uploaden.

Online bestellen

Bestellen is mogelijk vanaf kleine aantallen. Betalen doe je online. Binnen een week worden de eindproducten thuisbezorgd. Niet alleen voor huisstijl drukwerk is deze oplossing erg handig, maar ook wanneer je bijvoorbeeld snel en eenvoudig een verhuiskaart, folders of flyers voor een beurs wilt bestellen en niet veel geld hieraan wilt besteden.