Pas op voor spookfactuur!

Criminelen versturen facturen onder naam van De Telefoongids / Gouden Gids
Vind je een factuur op de mat voor vermelding van jouw bedrijf in de Telefoongids & Gouden Gids? Let op, een criminele organisatie verstuurt nepfacturen uit de naam van de Telefoongids & Gouden Gids!

 

Goed nieuws: acquisitiefraude is nu eindelijk strafbaar (lees het artikel). 

 
Sinds september 2011 sturen criminelen in naam van de Telefoongids en Gouden Gids neprekeningen naar kleine zelfstandigen en bedrijven. De criminelen gebruiken hiervoor het adressenbestand van het bedrijf dat beide gidsen uitgeeft. Het factuurbedrag van gemiddeld 130 euro is voor vermelding in de Telefoongids en Gouden Gids. Dit meldde het Steunpunt Acquisitiefraude.
 
Imagoschade
Al meer dan honderd zelfstandigen en bedrijven maakten melding van vreemde facturen bij de gedupeerde organisatie, die hierdoor flinke imagoschade oploopt. Er is zelfs inbreuk gemaakt op hun merkrecht door de criminelen: zij gebruiken namelijk het logo, de Kamer van Koophandelgegevens en adresgegevens van de Telefoongids & Gouden Gids.
 
Herken een nepfactuur
De nepfacturen zijn te herkennen aan het slechte papier en een wazig logo. Ook worden er andere rekeningnummers gehanteerd. Twijfel je of jij een nepfactuur hebt ontvangen, bekijk dan op Steunpunt Acquisitiefraude verschillende facturen die uit naam van de Telefoongids & Gouden Gids werden verstuurd.
 
Schade en daders onbekend
De schade die de criminelen hebben aangericht is nog onbekend, evenals de dader(s). Wel heeft het Steunpunt Acquisitiefraude betrokken banken gevraagd de rekeningen van de fraudeurs te blokkeren.
 
Bronnen: Steunpunt Acquisitiefraude, NUzakelijk en RTL Nieuws

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Aan welke eisen moet een factuur voldoen?

Verstuur een duidelijke factuur en krijg snel betaald
Een factuur is een rekening voor geleverde diensten of goederen. De factuur moet duidelijk zijn voor jou, voor de klant en voor de fiscus. Wat moet...

Mijn factuur is niet betaald, wat nu?

Kan ik direct beslag leggen en de spullen verkopen?
Zo eenvoudig is het niet. Eerst moet een rechter naar de zaak kijken en een vonnis uitspreken. Of je überhaupt beslag kunt leggen, hangt af van dit...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten