Social media: "Geef jezelf een cursus"

Praktische tip van internetondernemer Ronnie Overgoor

13 februari 2013

Moet je als ondernemer aan de slag met social media? Volgens Ronnie Overgoor hoeft het niet perse. Wil je er wel mee aan de slag? "Typ al je vragen die je hebt in op Google en geef jezelf een cursus".

Grijp je online kansen met breedbandinternet

"Social media in één minuut. Niet te doen, maar ik doe het toch. Om te beginnen: Je MOET niks met social media. Als je het niks vindt en er de zin niet van inziet, niet doen!"

Internet krijgt sociale laag

"Er gaat geen bedrijf failliet vanwege het feit dat ze niks doet met social media. Nu niet, volgende week niet en over een jaar niet. De essentie van social media is niet veel anders dan mond-tot-mond reclame, maar dan met een hogere snelheid en een veel grotere schaal. Want wie vertrouw je meer? De glanzende reclamefolder, of de ervaring die je buurman met het bedrijf had? Op die manier werkt social media, maar dan op grote schaal. Sterker nog; het hele internet zal een sociale laag krijgen en zich volledig aanpassen op jouw profiel en jouw online netwerk. Interessant? Jazeker. Want als jij je met jouw business actief profileert in een groot netwerk, wie denk je dat zij straks bovenaan in de zoekmachine krijgen te zien als ze zoeken naar jouw dienstverlening of jouw product? Juist. Jou."

Geef jezelf cursus

"Mijn tip als je er nog niks mee doet, maar eigenlijk wel wil? Typ al je vragen die je hebt letterlijk in op Google en geef jezelf een cursus. Kost je enkel een paar avondjes voor de buis hangen."

www.ronnieovergoor.nl

Auteur

Ronnie Overgoor