Mkb-bedrijven willen advies over slim reizen

Minister Schultz trekt 1 miljoen euro extra uit voor vouchers

30 augustus 2012

Onder mkb-bedrijven is grote belangstelling voor de mobiliteitsvouchers van het Rijk waarmee ondernemers voor medewerkers advies op maat kunnen krijgen overnieuwe, slimmere vormen van woonwerk- en zakelijk verkeer.

Vanwege deze grote belangstelling heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) besloten 1 miljoen euro extra uit te trekken voor de mobiliteitsvouchers.

Bereikbaarheid

“De betrokkenheid van het bedrijfsleven bij maatregelen waarmee we het verkeer beter spreiden en de infrastructuur beter benutten is cruciaal voor de verbetering van de bereikbaarheid. Ik zie dat bedrijven steeds bewuster met het reisgedrag bezig zijn en wil enthousiaste mkb-bedrijven met de mobiliteitsvouchers daarbij graag helpen", aldus minister Schultz.

Mobiliteitsadviseur

Met de vouchers krijgen bedrijven van minstens 25 en maximaal 250 werknemersadvies van een mobiliteitsadviseur. De adviezen maken onder meer inzichtelijk welke varianten er voor het openbaar vervoer zijn en gaan in op mogelijkheden voor thuiswerken, flexibele werktijden en het invoeren van fietsenplannen. Inmiddels hebben1800 ondernemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een voucher advies in te kopen. Mede dankzij de campagne '52 filevrije dagen' van het platform Slim Werken Slim Reizen en MKB-Nederland gaat het sinds dit voorjaar per maand om ruim 150 nieuwe ondernemers die zich aanmelden voor een vouchertraject.

(Bron: ministerie Infrastructuur en Milieu)