Let op: echte handtekening verplicht bij aanbesteden

Document met kopie van handtekening is ongeldig
Een bedrijf dat zich had ingeschreven voor de aanbestede opdracht op schoon te maken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, is de opdracht misgelopen doordat het kopieën van de documenten had ingestuurd zonder originele handtekening.
Meer weten over aanbesteden?
Klik hier
Download het e-book!
Naar MijnMKB
Een kort geding van het bedrijf om alsnog in aanmerking te komen voor de opdracht, ketste af. De rechtbank van Den Haag deed hier op 5 september uitspraak over.
 

Natte handtekening

Ondanks dat in de voorwaarden voor de inschrijving nergens stond dat de documenten voorzien moesten zijn van een zogenoemde natte handtekening, kon de bv toch geen aanspaak maken op de opdracht.
 
Er stond wel in de voorwaarden dat de handtekening niet gescand mocht zijn en dat de originele documenten opgestuurd moesten worden.
 
Overigens heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen de inschrijving toch inhoudelijk bekeken. De betreffende bv viel daarna alsnog af voor de opdracht.

Dossiers

Aanbestedingswet: wat vinden ondernemers ervan?

Evaluatie mkb-bedrijven uit infrasector
Op 1 april werd de Aanbestedingswet ingevoerd. Nu, ruim een half jaar later, heeft brancheorganisatie MKB Infra een evaluatie-onderzoek laten...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten