Verkooptraining, zo doe je dat

Wat heb ik aan een verkooptraining?

31 januari 2013

De verkoop van producten of diensten is erg belangrijk voor je bedrijf. Een verkooptraining kan bijdragen aan de verkoopvaardigheden van je werknemers. Hoe train je dit?

Wat is een verkooptraining?

Een verkooptraining is een cursus om verkooptechnieken aan te leren of te verbeteren. Een verkooptraining wordt meestal gehouden op de werkvloer van je eigen bedrijf of bij het bedrijf dat de training organiseert.

Voor wie?

Een verkooptraining is geschikt voor iedereen die zijn producten, diensten of ideeën beter en effectiever wil leren verkopen.

Waarom een verkooptraining?

De verkoop van producten of diensten is erg belangrijk voor je bedrijf. Een verkooptraining kan bijdragen aan de vaardigheden van je werknemers. Ze kunnen nieuwe technieken aanleren of verbeteren. Ook helpt het om nog eens goed op een rij te zetten wat de doelstellingen van je bedrijf zijn en deze ook nog eens door te nemen met je werknemers. Maar je werknemers kunnen ook waardevolle tips krijgen over hoe op verantwoorde wijze klachten af te handelen zodat je klanten altijd tevreden de deur uit gaan.

Inhoud van een verkooptraining

Vaardigheid is onder andere afhankelijk van kennis. Hoe meer iemand van een product of dienst weet, hoe makkelijker je er iets over kan vertellen en het product of dienst aan de man kan brengen. In een verkooptraining wordt er naast verkooptechnieken dan ook aandacht besteed aan de kennis van de producten of diensten.

Zelf doen of uitbesteden?

Een verkooptraining is natuurlijk afgestemd op de specifieke wensen van het bedrijf in kwestie. Daarom is het haast niet mogelijk om een standaard opzet voor een verkooptraining op te stellen. Wel zijn er veel gespecialiseerde bedrijven die verkooptrainingen kunnen verzorgen. De trainingen lopen uiteen van anderhalf uur durende cursus tot een workshopweek van 5 dagen.

Wat zijn de regels omtrent telefonische verkoop?

Lees meer over wet- en regelgeving in de artikelen:

Wil je leren hoe je een verkoopgesprek het beste kunt voeren?

Een verkooptraining levert je vaardige verkopers op, en die brengen meer orders binnen. Omdat je er geen ervaring mee hebt of weinig tijd hebt om een verkooptraining voor te bereiden, moet je bedenken of je zelf een training wilt organiseren of dit liever wilt uitbesteden. Volg zelf een cursus, en laat je personeel een cursus volgen.