Hoe regel ik muziek in mijn winkel?

Bij welke muziekaanbieders kan ik terecht?

Je hebt besloten dat je bewuster muziek wil draaien in je winkel. Maar hoe regel je een installatie en hoe kom je aan de muziek? Een overzicht van de mogelijkheden en aanbieders.

Je kunt natuurlijk de radio aanzetten, een cd'tje afspelen of mp3-tjes opzetten. Maar deze manieren hebben vaak een aantal nadelen. Muziek via de radio kun je niet beinvloeden. Bovendien praat er vaak een dj doorheen en dan zijn er nog de reclameblokken. Een cd wordt vaak te eenzijdig en is na drie kwartier wel afgelopen en het afspelen van illegaal gedownloade mp3-tjes kan je een aardige boete kosten.

Muziekleveranciers

Je kunt ook kiezen voor een installatie met een abonnement. In Nederland zijn er verschillende leveranciers van (achtergrond) muziek actief die je over de verschillende mogelijkheden kunnen adviseren. Het gaat hier niet alleen over repertoire maar ook de wijze waarop de muziek aan je geleverd kan worden. Dit kan in een fysieke vorm, maar ook via internet of via de satelliet. Videoclips behoren ook tot de mogelijkheden, tot zelfs op maat geleverde repertoires.

Aanbieders

Voor de retail is DDJ Music een grote leverancier van online muziek. Ook bij Xenox, MusicPC.nl, Moods en Eazis Music & Systems kan je terecht. Zij hebben databases met alle soorten muziek die je online kunt ophalen. Zo kun je op elk gewenst moment de meest actuele muziek kiezen en ten gehore brengen. Bij de meeste aanbieders moet je een offerte aanvragen. De prijs wordt dan aangepast op het pakket dat je wenst af te nemen.

Wat vind je van dit artikel?