Your Next Step campagne is van start

Volg de 'real life soap' rond zzp'ers Paul, Nina en Arineke

04 april 2014

De Your Next Step campagne is officieel van start gegaan. Doel is dat deelnemers Paul, Arineke en Nina hun eenmansbedrijven in drie maanden naar een hoger niveau gaan tillen. Donderdag hoorden de drie zzp’ers op het hoofdkantoor van Microsoft hoe ze dat kunnen doen.

Hoe start ik met Slim Werken Slim Reizen?

In de zaal waar de campagne werd afgetrapt, lieten de drie zich onderdompelen in de wereld van Your Next Step. Een wereld die bestaat uit de nieuwste technologie. De drie deelnemers kregen een device met Office 365, waarmee ze slimmer, efficiënter en professioneler moeten gaan werken.

Klungelige lijstjes

Werken met de nieuwste technologie is niet voor alle deelnemers gesneden koek: “Ik voelde me best een beetje vereerd dat ik aan deze campagne mee mocht doen, omdat ik mezelf op digitaal gebied eigenlijk helemaal niet zo’n kei vind. Het is voor mij wel een kans om daar meer van te leren zodat ik daar wat handiger in wordt”, aldus Arineke Elsenaar. Met haar bedrijf Elsenaar ABC lost ze conflicten op en ze zou het nu mooi vinden om een oplossing te vinden om haar administratie op een efficiëntere en makkelijke manier bij te houden. “Ik werk nu met allemaal klungelige lijstjes.”

Veel namen

Paul van Aarle maakt met zijn bedrijf Animeerwaarde animatiefilmpjes voor bedrijven en merkt dat hij af en toe potentiële klanten vergeet te benaderen omdat hij zijn informatie niet op orde heeft. “Ik netwerk veel en ontmoet dus veel mensen en hoor veel namen. Nu vergeet ik wel eens om naderhand contact met iemand op te nemen, dus ik hoop dat Your Next Step me erbij gaat helpen dit soepeler te laten verlopen.”

Perfect

Nina Zwagerman is eigenaar van werving- en selectiebureau FirstBlue en haar dienstverlening is volledig online. “Deze campagne past dan ook perfect bij wat ik doe. Ik hoop dat ik door hier aan mee te doen de mogelijkheid krijg om sneller en makkelijker overal bij mijn bestanden te kunnen. Als ik bij de klant iets wil presenteren dan is het heel handig als ik bij alle documenten en filmpjes kan, die ik op mijn eigen werkplek ook voor handen heb.”

'Real life soap'

De ervaringen van Nina, Paul en Arineke verschijnen op zzpservicedesk.nl, een nieuw kennisplatform voor zzp’ers dat 9 april gelanceerd wordt. Daar kun je de ‘real life soap’ over hun volgende stap de komende drie maanden volgen.