'Elke handelsmissie leverde direct een order op'

MKBuzz in Polen | Interview Liliane Limpens

26 juni 2014

Onderneemster Liliane Limpens is de drijvende kracht achter de Poppenvilla. Een uniek product waarmee ze al vijftien jaar succes heeft, ook in het buitenland. Ze is al meerdere keren op handelsmissie geweest en vertelt dat het haar geen windeieren legt.

Business guide Polen

Zeventien jaar geleden bouwde Liliane voor het eerst een poppenvilla. Een gat in de markt volgens haar, want voor de lievelingspoppen van zo'n dertig centimeter groot was er niets. Na eerst haar pijlen op Nederland te hebben gericht, sloot ze zich al snel aan bij een handelsmissie. Liliane: "Ik ging mee op missie met de toenmalige minister Jorritsma. Zij nam veertig vrouwelijke ondernemers mee naar Berlijn om het ondernemerschap bij vrouwen te stimuleren. Ik ging als enige ondernemer met een order op zak naar huis. Dat was een order van het grote warenhuis KDW." 

Kinderpsychologen

Tot nu toe heeft Liliane nog geen directe order in Polen, maar wel interessante toezeggingen. "Deze keer heb ik het accent verlegd. Kinderpsychologen kunnen de poppenvilla heel goed inzetten bij bijvoorbeeld het verwerken van een trauma", legt Liliane uit. Waar ze voorheen met name als klanten schoolleveranciers zocht, zoekt de onderneemster nu de zorg op. "Deze onderliggende visie is voor mij heel belangrijk. Toen ik vijftien jaar geleden begon, wilde ik hier uitkomen!"

De universiteit (psychologie) in Katowize gaat starten met een poppenvilla in haar (nieuwe) observatieruimte voor kinderen met trauma. Bovendien gaat ze participeren in internationaal, wetenschappelijk onderzoek 'poppenvilla en videoregistratie'. Liliane: "Ik ben op een geweldige wijze ontvangen! A top-result of the Poland-mission!"

Meer weten over de handelsmissie of over ondernemen in Polen? Bekijk het dossier.