Hoe beveilig je eenvoudig je website met https?

Voorkom omzetverlies binnen paar stappen
Met een veel veiligere https-site word je beter gevonden in Google en worden je sitebezoekers niet weggejaagd door een waarschuwing van je browser. Bovendien riskeer je dan geen boete.
Beveilig je tegen cybercrime
Klik hier
Lees het gratis whitepaper met tips
Meer
Is jouw website klaar voor de toekomst?
Klik hier
Lees het whitepaper
Meer
Verbeter je online zichtbaarheid
Klik hier
Doe de quickscan en krijg tips op maat
Ga

Met een beetje moderne Wordpress site verzamel je via een reactie- of aanvraagformulier of binnen een persoonlijke inlogomgeving al snel een hoop persoonlijke gegevens. Die gegevensstroom moet je volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens goed beveiligen, op straffe van een boete tot maximaal 4500 euro. 

Ook Google pusht encryptietechnologie om zo het internet veiiger te maken. Zonder encryptie zak je  in de zoekresultaten en browsers als Chrome en Firefox waarschuwen indringend voor bezoek aan een 'onveilige website'.  vindbaarheid, weggejaagde klanten: dit gaat je omzet kosten. 

Met een paar simpele en betaalbare stappen, even verderop beschreven in dit kennisartikel, kun je dat echter voorkomen. Breng ook een bezoek aan onze gratis en complete Veilig Onine Ondernemen Academy als je nog meer quick wins wil weten voor een betere cybersecurity.

Een afdoende beveiligde https://-site realiseer je eenvoudig met behulp van een up-to-date SSL-certificaat, dat waarborgt dat verstuurde gegevens niet uit te lezen zijn zonder het encryptie-algoritme te kraken.

Websites die dit hebben, zijn te herkennen aan https:// en het ‘slotje’ in de adresbalk van de browser. Bij de meest uitgebreide variant (EV SSL) toont de browser de bedrijfsnaam binnen een groen vlak in de adresbalk. Gebruikers weten dan zeker welk bedrijf eigenaar is van de website.

Website goed vindbaar houden

Hoe zorg je nou dat jouw website goed vindbaar blijft en bezoekers niet wegjaagt? Oftewel: dat je geen omzet misloopt?

Ga eerst na of je website al voorzien is van SSL. Je kan dit herkennen aan het eerder genoemde slotje, de letters https:// voor je domeinnaam en/of een groen vlak met je bedrijfsnaam die in de adresbalk verschijnt.

Waarschuwing van je browser

Geen https? Of wél https maar een waarschuwende 'i' voorafgaand aan je domeinnaam? Dan beschouwt bijvoorbeeld Chrome je site als niet veilig genoeg - tijd voor actie. Neem contact op met het bedrijf dat je website host, of het bedrijf dat je site technisch heeft gerealiseerd. Omschrijf je probleem, elke internetdeskundige weet meteen welke oplossing nodig is.

Gratis SSL-certificaat of liever langer klaar

Beheer je je website zelf? Google eens op 'gratis SSL-certificaat', bij enkele leveranciers is een gratis certificaat aan te vragen. Wil je liever voor wat langer klaar zijn? Kies dan voor een actuelere SSL-versie die langer door Google zal worden ondersteund. Voor een paar tienjes zijn deze al verkrijgbaar. 

Tijd voor actie

Het beveiligen van je website is dus erg belangrijk. In de praktijk zijn veel websites nauwelijks beveiligd. 'Het is hoog tijd dat ondernemers wakker schrikken en actie gaan ondernemen', aldus Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk. Luister hier het fragment terug.

 

 

 

Meerdere partijen kennen jouw wachtwoorden

Veilig online ondernemen | Tips om hackers te verslaan
In 2012 zijn bij een hack bij LinkedIn de inloggegevens van 117 miljoen gebruikers buitgemaakt. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten over een...

Seo, de webshop optimalisatie tip van 2015

Goed gevonden worden via SEO
Hoog in de Google rangschikking komen, is ook in 2015 een belangrijke to do op het gebied van online marketing voor het mkb. Want ook al stijgt het...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten