'Door zorgvuldig te lezen kun je een hoop winnen.'

Ondernemer in beeld | Johan Draijer

06 januari 2015

In het boek Eerste hulp bij juridische zaken vertelt Johan Draijer over zijn bedrijf Torquit en de juridische kanten. Een selectie uit het interview. “In mijn bedrijf heb ik veel met juridische teksten en contracten te maken. Door zorgvuldig te lezen kun je een hoop winnen.”

E-book Eerste hulp bij juridische zaken

Naam: Johan Draijer

Functie: Oprichter en eigenaar 

Bedrijfsnaam: Torquit

Product / dienst: Advies op het gebied van Europees aanbesteden

Opgericht: 2003

Aantal werknemers: 2

Branche: Dienstverlening

Bedrijfsvorm: eenmanszaak en bv 

Wat doet Torquit?

“Mijn hoofdtaak is het begeleiden van inkooptrajecten voor overheidsinstanties. Als bijvoorbeeld een provinciale overheid op zoek gaat naar een nieuwe it-dienstverlener en die opdracht wordt Europees aanbesteed, kom ik in beeld. Concreet betekent dat onder meer het opstellen van een offerteaanvraag, het beoordelen van offertes en het contracteren van de nieuwe leverancier. Daarnaast help ik ook partijen met de inschrijving op aanbestedingen. Dan zit ik dus aan de kant van de verkopende partij om de kans op het binnenhalen van het contract te vergroten.”

Voor welke rechtsvorm koos je?

“Ik ben begonnen als eenmanszaak en heb de rechtsvorm na drie jaar omgezet naar een bv. De startersaftrek verviel en ik kwam op het break-even point qua omzet dat een bv belastingtechnisch gunstiger was. Dat was de belangrijkste reden, het beperken van persoonlijke aansprakelijkheid speelde niet echt een rol, omdat het risico wat ik liep maar heel klein was. Het werk dat ik doe gebeurt altijd gezamenlijk in projectvorm en ik heb daar geen overall verantwoordelijkheid in.”

In 2013 heb je de rechtsvorm omgezet? 

“Ik had te maken met een dalende omzet en de belastingcondities voor een eenmanszaak waren verbeterd. Daarom ben ik in 2013 mijn dienstverlening weer vanuit een eenmanszaak aan gaan bieden, met name vanwege de ondernemers- en zelfstandigenaftrek. Andere voordelen waar ik op werd gewezen waren dat ik geen rekening meer hoefde te houden met - fictief - loon van de dga en willekeurig kon afschrijven op bestaande of nieuwe investeringen. De bv heb ik ernaast laten voortbestaan omdat die een hypotheek aan mij heeft verstrekt en mijn vrouw in loondienst is van de bv. Tegenover de opdrachtgever maakt het verder weinig uit of ik vanuit een bv of eenmanszaak werk. En als de mkb-winstvrijstelling van 14% toch weer verdwijnt kan ik mijn activiteiten van de eenmanszaak weer in de bv onderbrengen.”

Wel eens juridische problemen gehad?

“Een opdrachtgever ging failliet. Op dat moment gaan alle juridische afspraken en de rechten die je hebt in de prullenbak en neemt de bewindvoerder het over. Voor het geld van de openstaande facturen voor mijn dienstverlening moest ik achteraan sluiten in de rij van geldeisers, daar kon ik dus naar fluiten. Ik heb het er ook met een bevriende deurwaarder over gehad, je kunt beter afscheid nemen van het geld. Het scheelt een hoop kopzorgen, het kost veel geld om erachteraan te gaan in een rechtszaak en van een kale kip kun je niet plukken.”

Hoe ben je dat te boven gekomen?

“Mijn gedachte was ‘doorgaan en zorgen dat het verlies opgevangen wordt met nieuwe opdrachten’. Gelukkig was ik zo weer boven jan, omdat ik via een andere intermediair werd ingehuurd door de opdrachtgever. Maar niet iedereen heeft die luxepositie. Het heeft uiteindelijk vier tot vijf jaar geduurd en toen heb ik toch nog ongeveer veertig procent van de openstaande facturen teruggekregen." 

Tips voor andere ondernemers?

“In mijn bedrijf heb ik veel met juridische teksten en contracten te maken. Door zorgvuldig te lezen kun je een hoop winnen. Zoals bij de reviews die ik doe bij Europees aanbesteden. Het is net een oefening in begrijpend lezen. Lees de tekst van de offerte aanvraag precies en zorgvuldig, en beantwoordt die vragen. Focus op wat er wordt gevraagd en niet op je eigen verhaal.” 

Auteur

Laura Wennekes