Aanbestedings desk

Praktische informatie over aanbestedingen
nevi_Karin_00715.jpg

Aanbestedingen en inkoop: wat is lokaal voor het mkb mogelijk?

Column Karin van IJsselmuide | Kennismanager/trainer NEVI
De gewijzigde Aanbestedingswet is per 1 juli 2016 in werking getreden. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf ervaren vaak nadelige effecten van de Aanbestedingswet. Dat ligt niet zozeer aan de wet zelf als wel aan de (lokale) toepassing ervan.
shutterstock_168661826.jpg

Wat doet de Commissie van Aanbestedingsexperts?

Hoe dien ik een klacht in?
Sinds april 2013 bestaat er naast de mogelijkheid om naar de rechter te stappen, de mogelijkheid gratis een klacht in te dienen bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Als ondernemer kun je dat zelf doen, maar je kan ook – eventueel anoniem – via je brancheorganisatie bij de Commissie klagen.
Sales geld omzet vissen.jpg

Gewijzigde aanbestedingswet: nieuwe kansen voor mkb

Meer ruimte voor kleine bedrijven sinds 1 juli 2016
De gewijzigde aanbestedingswet biedt kleine en middelgrote ondernemingen nieuwe kansen. Zo is het inschrijven laagdrempeliger gemaakt en is er meer ruimte voor innovatie en duurzaamheid. ‘Voor het mkb gaat het in potentie om héél winstgevende activiteiten, aangezien het bij aanbestedingen vaak gaat om grote bedragen en lange termijncontracten.'
e-factureren overheid.jpg

Overheid gaat alleen e-facturen accepteren

Eerste stap in 2016 gezet | Eind 2018 volledig verplicht
Een ouderwetse papieren factuur sturen naar een aanbestedende overheidsdienst kan binnenkort niet meer. Vanaf eind 2018 moet de facturatie via een e-factuur. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken op donderdag 14 april 2016 bekendgemaakt tijdens het Factuurcongres in Amersfoort. Maar hoe maak je een correcte e-factuur voor de overheid?
ordners_papier.jpg

Hoe ondernemersvriendelijk is het aanbestedingsbeleid in Nederland?

Onderzoek MKB-Nederland onder gemeenten
Een jaar na de invoering van de nieuwe Aanbestedingswet is het tijd om de balans op te maken. Ondersteunen gemeenten lokale ondernemers meer sinds de invoering van deze wet? MKB-Nederland onderzoekt dit de komende maanden.
PetraOden.jpg

Een tsunami aan regels en procedures om arbeid te creëren

Column Petra Oden | lector Hanzehogeschool
Een tsunami aan regels en procedures om arbeid te creëren. Zo ervaren ondernemers de Participatiewet met als extra dreiging de Quotawet, de Prestatieladder Socialer Ondernemen en Social Return.
bouwgrond.jpg

Europa verruimt mogelijkheden op aanbestedingen

Meer kansen voor mkb-ers
Door nieuwe richtlijnen kunnen kleine ondernemers meer kans maken op aanbestedingen. De Europese Unie heeft een wetgevingspakket aangenomen waarbij minder bureaucratie moet leiden tot meer kansen.
PetraOden.jpg

Social Return in aanbestedingen: van last naar lust

Column Petra Oden | lector Hanzehogeschool
Steeds meer aanbesteders zoals gemeenten, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen nemen Social Return voorwaarden op in hun aanbestedingen. Ondernemers krijgen de aanbestedingen dan pas gegund als ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun organisatie laten werken.
1181506_19612778.jpg

Tips om werkervaringsplaatsen te creëren

Zo maak je meer kans op aanbestedingen
Hoe kun je je voorbereiden op het creëren van werk(ervarings)plaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En zo meer kans maken op aanbestedingen en inspelen op de nieuwe Participatiewet? Met deze tips ben je voorbereid op Social Return.
handtekening.jpg

Let op: echte handtekening verplicht bij aanbesteden

Document met kopie van handtekening is ongeldig
Een bedrijf dat zich had ingeschreven voor de aanbestede opdracht op schoon te maken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, is de opdracht misgelopen doordat het kopieën van de documenten had ingestuurd zonder originele handtekening.
Getoond 1 tot 10 van 23
Er zijn meerdere pagina's.

Meestgelezen in Aanbestedings desk

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten