Dossier Reprorecht

 
Susan Kaak.jpg

Bescherm je intellectuele kapitaal

Column | Susan Kaak, Ventoux Advocaten
Iedere ondernemer beschikt over kapitaal in de vorm van intellectuele eigendomsrechten, vaak zonder het te weten. Een domeinnaam en een handelsnaam zijn bijvoorbeeld ook vermogensbestanddelen: cruciaal om te weten als je bedrijf wordt overgenomen of failliet gaat. Hoe krijg je als ondernemer grip op dit kapitaal?
nepfactuur.jpg

Factuur Reprorecht niet bestemd voor zzp'er

Toch een rekening gehad? Lees wat je kunt doen
Bedrijven die fotokopieën maken van auteursrechtelijk beschermd werk moeten elk jaar een bepaald bedrag betalen aan Stichting Reprorecht om te voldoen aan de Nederlandse Auteurswet. Maar wat als je nou zzp'er bent?
televisie.jpg

Nieuwe regeling voor een tv op kantoor

Wat zijn de regels voor een tv in je bedrijf?
Steeds vaker hangen ondernemers tv-schermen in bedrijfsruimten. Met de actuele twitterstand, het dagmenu, een WK-wedstrijd of het nieuws. Voor sommige beelden heb je toestemming nodig van auteursrechthebbenden.
contract1.jpg

Kan ik ook zonder licenties muziek draaien in mijn bedrijf?

Wat is Creative Commons?
Er is een mogelijkheid om zonder licenties toch legaal muziek in je bedrijf af te spelen. Muzikanten die aangesloten zijn bij Creative Commons kunnen in bepaalde mate hun auteursrechten 'opzij' schuiven, waardoor luisteraars van hun muziek niet hoeven te betalen.
rechtzaal.jpg

Wat gebeurt er als ik geen licenties regel en toch muziek draai?

Wanneer pleeg ik inbreuk op auteursrecht?
Dankzij het muziekauteursrecht heeft de muziekauteur als enige zeggenschap over zijn werk. Wanneer anderen zijn muziek bijvoorbeeld uitvoeren, kan hij daarvoor een vergoeding vragen. En hij kan in verzet komen wanneer de uitvoering tegen zijn zin plaatsvindt.

'Strengere controle auteursrechtenorganisaties goed'

MKB-Nederland is blij met de steun die de Tweede Kamer heeft uitgesproken voor verscherpt toezicht op auteursrechtenorganisaties.
rechter.jpg

Vanaf 2009 één factuur voor auteursrechten

Toezegging van minister
Bedrijven krijgen vanaf 1 januari 2009 nog maar één rekening voor het betalen van auteursrechten. Deze toezegging deed minister Hirsch Ballin van Justitie donderdag 20 december aan MKB Nederland en VNO-NCW.

Ruim 11.000 ondernemers steunen actie auteursrechten

Ruim 11.000 handtekeningen van ondernemers die het niet eens zijn met de manier waarop zij worden aangeslagen voor auteursrechten, worden donderdag 20 december door Bernard Wientjes van VNO-NCW en Jan Meerman van MKB-Nederland aangeboden aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.
mkb vno ncw.JPG

Ondernemer oneens met heffingsystemen voor auteursrechten.

Protestactie van MKB-Nederland en VNO-NCW
Auteursrecht betalen akkoord, maar niet op de huidige manier. Dat is kernachtig samengevat het standpunt van de leden van MKB-Nederland over het betalen van auteursrecht door ondernemers. Volg zelf ook duizenden andere ondernemers en steun de protestactie tegen de huidige heffingsystemen! Vul vóór 17 december je reactie in en laat je stem meetellen!

Inning auteursrechten: al 8.000 protestbrieven

De protestactie van MKB-Nederland en VNO-NCW over auteursrechten heeft naar schatting al bijna achtduizend brieven opgeleverd. Onlangs hebben de beide ondernemersorganisaties hun leden gevraagd mee te doen aan de actie “De maat is vol”. Deze is ingegeven door de sterk gegroeide onvrede onder ondernemers en brancheorganisaties over de inning van auteursrechten.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Reprorecht

 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten