Wat is de wettelijke regelgeving voor webshops?
Aan welke eisen moet mijn webshop voldoen?
Wil jij graag een webshop starten? Dan heb je niet alleen goede producten en een gebruiksvriendelijke website nodig. Het is ook belangrijk om je aan de wet en regelgeving te houden. Anders loop je het risico op een boete.
Nieuwe wetten, regels en wetswijzigingen per 1 januari 2025
Belangrijke wijzigingen op het gebied van belastingen, loonkosten, werknemers en milieu
Vanaf 1 januari 2025 krijg je te maken met nieuwe regels, wetten en wetswijzigingen. Ook liggen er een aantal verwachte wijzigingen op de plank. Hier lees je de belangrijkste die van invloed kunnen zijn op jouw ondernemerschap.
Wetswijzigingen per 1 juli 2024 voor ondernemers
Dit zijn de belangrijkste veranderingen
Vanaf 1 juli 2024 krijg je te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en aangepaste regels. Dit jaar is het relatief rustig en zijn er eigenlijk slechts twee belangrijke wetswijzigingen die impact hebben op het ondernemerschap.
Verplichte klokkenluidersregeling voor mkb blijkt in de praktijk weerbarstig
Helft ondernemers in mkb heeft geen weet van nieuwe wet
Sinds eind vorig jaar is het voor mkb-bedrijven verplicht om een klokkenluidersregeling te hebben. Zo kunnen medewerkers anoniem en zonder consequenties melding maken van misstanden binnen het bedrijf. Maar in de praktijk blijken heel veel bedrijven helemaal niet zo’n regeling te hebben. De nieuwe wet is onbekend.
Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 januari 2024
Dit gaat er in 2024 veranderen voor ondernemers
De wet- en regelgeving in Nederland is altijd onderhevig aan verandering. Wat gaat er per 1 januari 2024 veranderen voor ondernemers? In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste nieuwe wetten en regels voor ondernemers.
Arbeidstijdenwet: uitleg voor werkgevers
Zo pas je de Arbeidstijdenwet toe in je organisatie
De Arbeidstijdenwet is een belangrijke wet voor werkgevers. Er staan namelijk regels in die belangrijk zijn voor het welzijn van je werknemers. In dit artikel lees je wat deze wet voorschrijft en waar je allemaal rekening mee moet houden.
WAZO: de Wet Arbeid en Zorg uitgelegd
Wettelijk verplichte verlofregelingen
Soms heeft je werknemer recht op verlof. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een kind of als iemand zorg moet geven aan een partner of kind. De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) regelt veel van dit soort verlofregelingen. Hoe werkt de WAZO en welke regelingen vallen onder deze wet?
Wetswijzigingen per 1 juli 2023 voor ondernemers
Dit zijn de belangrijkste veranderingen
Op 1 juli 2023 gaat er weer een hoop veranderen voor ondernemers. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.
Wetswijzigingen per 1 januari 2023
Een handig overzicht van de wetswijzigingen voor mkb’ers en zzp’ers
Wetten en regels worden voortdurend aangepast. Speciaal voor jou zetten we de belangrijkste wetswijzigingen in 2023 op een rij.
Wetswijzigingen per 1 juli 2022
Kortere betalingstermijn, lagere btw op energie en minimumloon omhoog
De overheid voert een aantal belangrijke wijzigingen door in het derde kwartaal van 2022. In dit artikel zetten we alles voor je op een rij wat de aanpassingen voor jou betekenen.
Wetswijzigingen per 1 januari 2022
Wat zijn de gevolgen voor jou?
Elk jaar worden er wetswijzigingen doorgevoerd. Wat verandert er per 1 januari 2022? We zetten de belangrijkste (voorgenomen) wijzigingen voor je op een rij.
De nieuwe Omgevingswet
Een mega-wet die het ondernemersklimaat moet verbeteren
Vanaf 1 juli 2022 brengt de Omgevingswet 26 wetten en besluiten samen die te maken hebben met leefomgeving. Doel van de Omgevingswet: bureaucratie verminderen, overzicht verbeteren en zodoende ondernemerschap stimuleren, met behoud van veiligheid en kwaliteit van leefomgeving. Volgens de overheid gaat de nieuwe mega-wet zorgen voor een beter ondernemersklimaat, maar is dat ook zo?
Wetswijzigingen per 1 juli 2021
Geen telemarketing, nieuwe btw-regels, hogere minimumlonen en makkelijker buitenlands personeel aannemen
Per 1 juli gaan er een aantal nieuwe en gewijzigde wetten in. Met welke moet jij rekening houden? We hebben de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.
Wat verandert er door de Digital Services Act?
Meer digitale veiligheid, transparantie en online kansen
Techreuzen zoals Google, Apple en Facebook domineren het digitale speelveld in Europa. Ze zijn zo machtig geworden dat de Europese Commissie het tijd vond om in te grijpen en met nieuwe regels te komen. Het resultaat? Een nieuwe verordening met de naam Digital Services Act (DSA). Wat is de DSA en wat verandert er precies?
Wetswijzigingen per 1 januari 2021
Wat zijn de gevolgen voor ondernemers?
Zoals elk jaar gaan er op de eerste dag van het komende jaar een aantal wetswijzigingen en nieuwe wetten in. In dit artikel een overzicht.
WIA: de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen
En de gevolgen voor jou als werkgever
Eind 2005 is de WAO overgegaan in de WIA: de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De WIA moet ervoor zorgen dat meer mensen weer aan het werk gaan. Wat doet de WIA voor jou als werkgever?
Wat is de TOGS en hoe vraag je die aan?
De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren van €4000
De TOGS, Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, is een van de noodmaatregelen voor ondernemers van het kabinet, eerder bekend als het Noodloket. De regeling is later vervangen door de TVL.
Wet milieubeheer: de 4 meest gestelde vragen
Moet ik hier iets mee?
De Wet milieubeheer lijkt steeds meer in je nieuwsoverzicht voor te komen. De overheid gaat namelijk strenger controleren of jij wel aan je besparingsverplichting voldoet. Veel ondernemers hebben dezelfde vragen over deze belangrijke wet. Wij geven antwoord op de 4 meest gestelde vragen.