China

Productie op lokaal niveau neemt toe

MKB Trends 2013: Ondernemers kiezen voor Europa in plaats van China

De productie uitbesteden in lageloonlanden als Bangladesh, China en Taiwan; in 2013 zullen ondernemers het steeds minder doen. Productie op lokaal niveau wordt het weer in 2013.

23 september 2016

Zaken doen volgens de Chinese cultuur

Hoe word je succesvol in China?

Zaken doen in China vraagt om een compleet andere aanpak dan je in Nederland gewend bent. Even snel spijkers met koppen slaan, werkt absoluut niet. Succesvol ondernemen in China betekent dat je veel tijd en energie zult moeten steken in het opbouwen en onderhouden van een goede, vriendschappelijke verstandhouding met de zakenrelatie.

02 augustus 2016

Video: zakendoen in China

Road to China | Tips vanuit Research Project Maastricht

Ondernemen in China is een droom voor veel ondernemers. Wil jij ook zaken doen met die economische gigant? Hoe bereid je je dan voor? Presentator Willem Overbosch praat met Clara Hoekman en Gilles Vromman van Research Project Maastricht (RPM). Zij helpen Nederlandse en Belgische bedrijven voet aan de grond te krijgen in China. Bekijk de uitzending.

03 mei 2016

Hoe win je het OHMF?

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2014 delen tips

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap over de grens te maken. Er zijn jaarlijks honderden aanmeldingen. Hoe kom je bij de laatste tien? En welke export-tips hebben de winnaars van vorig jaar voor jou? Bekijk de video.

11 december 2015

"Chinezen kopen graag hoogwaardig westers meubilair"

China biedt ondernemers een enorme afzetmarkt

De stijgende welvaart van de Chinese consument biedt ondernemers een potentiële afzetmarkt van ruim één miljard mensen.

11 december 2015

Ondernemen in Turkije, moet ik wachten op EU-lidmaatschap?

De mogelijkheden van ondernemen in Turkije

Turkije wordt wel eens het China van Europa genoemd. Dan wordt gedoeld op de riante economische groei en goedkope arbeidskrachten. Klopt dit beeld? En hoe kan je aanhaken aan dit economische succes?

11 december 2015

Hoe kies ik de juiste ondernemingsvorm in China?

Welke entiteiten zijn er voor buitenlandse ondernemers in China

Het is absoluut goed te regelen om een bedrijf in China op te richten. Voordat je dit doet, is het wel essentieel om je stevig te laten informeren welke bedrijfsvorm bij jou als ondernemer past. Er zijn namelijk grote onderlinge verschillen.

10 december 2015

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa

Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.

10 december 2015

"Prijs belangrijker dan kwaliteit voor Chinezen"

GSM Display importeert telefoonschermpjes uit China

Vaak moet je goed zoeken naar een gat in de markt. Soms struikel je erover., zoals Abner en Liesette van GSM Display. Ze ontdekten per ongeluk dat er veel vraag was naar LCD-schermpjes voor telefoons. Zo begon hun import-avontuur.

10 december 2015

Bedrijfsprocessen uitbesteden via offshoring

Hoe besteed je productieprocessen uit aan lagelonenlanden?

Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij je productieprocessen uitbesteedt aan toeleveranciers in het buitenland. Dit kun je doen omdat het goedkoper is, denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve processen naar lagelonenlanden. Maar ook omdat je zelf niet over de juiste kennis of voldoende capaciteit beschikt. Bekende offshorelanden zijn India en China. Binnen Europa is Polen een populair land voor het uitbesteden van de productie.

10 december 2015

Verkopen in China: waar moet ik op letten?

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

De koopkracht van Chinezen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Was het BBP per inwoner in 2008 nog 2.651 dollar, inmiddels is het ruim verdubbeld naar 6.188 dollar per inwoner. Door deze stijging zien steeds meer westerse bedrijven China niet meer alleen als een land voor goedkope productie, maar ook als afzetmarkt voor hun producten.

26 augustus 2015

Chinees: zó zit het

Column Matthijs van Hoorn | Soorten Chinees

China is hot. Maar als je iets met China wil, loop je direct tegen een taalbarrière aan. Waar begin je? Natuurlijk bij je eigen product of dienst. Maar dat moet je dan nog wel zien te verkopen. Je hebt dus Chinees nodig. Maar er is niet één soort Chinees.

26 augustus 2014

China biedt grote mogelijkheden voor Westerse bedrijven

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Vaak horen we in het nieuws verhalen over de ervaringen van bedrijven met zakendoen in China. Soms positieve, maar over het algemeen overheersen de negatieve verhalen, waardoor soms een vertekend beeld ontstaat over China.

11 maart 2014

China’s demografische ontwikkelingen: kansen en uitdagingen

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Door de demografische ontwikkelingen in China groeien de kansen en uitdagingen voor Nederlandse ondernemers. Onder meer op het gebied van water- en milieutechnologie, landbouw, medische hulpmiddelen en luxegoederen.

10 januari 2014

Pas op als je een Chinese werknemer wil ontslaan

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Het komt maar al te vaak voor dat een Chinese of buitenlandse manager van de Chinese dochteronderneming van een Nederlands bedrijf niet aan de verwachtingen voldoet. Vaak is het niet eenvoudig om die manager te ontslaan. In deze blog leg ik uit waarom.

24 december 2013

Succesvol verantwoord zakendoen in China

Kom naar de informatiebijeenkomst in Rotterdam

Ondernemen in China brengt veel uitdagingen met zich mee. Steeds vaker gaat het ook over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf heeft niet alleen impact op de economie, maar ook op mens en milieu. Ook in China. Dat kan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.

11 december 2013

Subsidie om nieuwe markten te veroveren

Miljoen extra voor Internationaal Excelleren

Bedrijven die activiteiten willen ontplooien in opkomende markten, kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK). Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel trekt hier vanwege de grote belangstelling een miljoen euro extra voor uit.

29 november 2013

Ook de Chinese servicesector biedt kansen

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Aanvankelijk werd China vooral gezien als het land om goederen uit te importeren en naar te exporteren, en als gevolg hebben weinig buitenlandse servicebedrijven lange tijd weinig geïnvesteerd in China. De vraag naar hoogwaardige services groeit echter enorm, met kansen voor buitenlandse serviceproviders. Nederland kan daar als dienstenland een grote rol in spelen.

21 november 2013

Getoond 19 tot en met 36 van 61 totaal, er zijn meerdere pagina's