China

Noord-Hollandse handelsmissie naar China

Ga mee naar de provincie Shandong

De provincie Noord-Holland organiseert van 21 tot en met 26 april 2014 onder leiding van gedeputeerde Jan van Run een multi-sectorale handelsmissie naar haar zusterprovincie Shandong in China. De missie is vooral voor ondernemers uit het mkb een mooie kans om China te leren kennen.

19 november 2013

Aanmelden Mission for Green Growth China

Ga van 18 tot 20 juli mee op duurzame missie naar China

Antonio Tajani, Vice-President van de Europese Commissie en Euro-Commissaris Janez Potocnik leiden een driedaagse missie naar China, om milieubescherming en duurzame groei te bevorderen. Een speciale rol is daarbij weggelegd voor het Europese mkb.

05 november 2013

Economische missie naar China voor Life Sciences & Health

Ga met minister Edith Schippers naar China

Minister Edith Schippers gaat van 9 tot 13 september op economische missie naar China. De steden Beijing, Shanghai en Chengdu worden bezocht. Doel is samenwerking te zoeken voor Nederlandse bedrijven uit de topsector Life Sciences & Health.

05 november 2013

"Ga eerst eens sfeerproeven en laat de cultuur op je inwerken"

Dirk Jasper doet zaken in China

Toen Dirk Jasper van design- en marketingbureau Barnyard zijn eerste stappen in Hong Kong zette, was het voor hem direct duidelijk: hier ga ik ondernemen. Het avontuur roept en inmiddels is Barnyard Far East een feit. Het avontuur? Dat kwam er ook!

22 oktober 2013

MKB KICK OFF 2013: Internationaal ondernemen

Nick Pauli, CEO van The Dutch Cheese, over kaas in Hong Kong

MKB KICK OFF 2013. Willem Overbosch in gesprek met Nick Pauli, CEO van The Dutch Cheese and More, tijdens de MKB KICK OFF 2013 over Internationaal Ondernemen in China.

22 oktober 2013

Meer export dankzij online inzet bij handelsmissies

Column | Meer rendement uit handelsmissies

Handelsmissies zijn een speerpunt in het nieuwe economische beleid. Juist in het online tijdperk zijn persoonlijke contacten meer dan ooit de allerbelangrijkste factor. Maar, handelsmissies kunnen veel meer rendement opleveren.

22 oktober 2013

Hoe je géén zaken doet in China

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

Voor veel Westerse bedrijven is China echt een vreemd land. De lijst met veelgemaakte fouten is lang - ik zal proberen het kort te houden. Ik merk vaak dat bedrijven denken dat ze een grote en belangrijke klant zijn voor een Chinese partij en dat daar wel naar gehandeld wordt. Niets is minder waar, dus zorg dat je je zaken goed op orde hebt.

22 oktober 2013

Trademark gejat: help!

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Trademark squatting en China lijken twee begrippen die onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. Wat is het en wat moet je doen als dit je overkomt?

17 oktober 2013

Fraude in China deel 2: hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

In mijn vorige artikel heb ik besproken wat je kunt doen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke gevallen van fraude. Helaas komt het toch nog vaak voor dat een goed voorbereide Europese partij alsnog de dupe is van frauduleuze praktijken.

03 oktober 2013

Tijden veranderen: kiezen of delen voor Chinese fabrikanten

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

De economie staat niet stil en ook zakendoen in China is aan verandering onderhevig. Europese ondernemers sluiten steeds meer langetermijncontracten af met hun Chinese leveranciers. Waarom is dat?

25 september 2013

Fraude in China (deel I): hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Fraude komt helaas vaker voor dan je lief is in China. Iedereen die hier zakendoet krijgt vroeg of laat te maken met partijen die zich niet aan de gemaakte afspraken houden, slechte producten leveren, of juist verzaken iets te leveren, terwijl er al wel is betaald. Het is dan ook belangrijk om de situatie altijd zo veel mogelijk onder controle te hebben om vervelende situaties te voorkomen.

25 september 2013

Hoe onderneem je vanuit China?

Jeroen Hoogeveen heeft een handelsbedrijf in Shanghai

China, een van de grootste economieën ter wereld. Je zou dáár toch een onderneming hebben. Jeroen Hoogeveen waagde drie jaar geleden de sprong en weet nu als geen ander wat je kunt verwachten. Jeroen: "Het goede van China? Álles is hier mogelijk."

15 augustus 2013

Ondernemers: bezuinig niet op ambassades

VNO-NCW en MKB-Nederland tegen kabinetsplannen

Het besluit van het kabinet om te bezuinigen op ambassades, consulaten en andere diplomatieke posten moet worden teruggedraaid. Dat vinden ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland.

01 augustus 2013

Welke ondernemerskansen biedt Azië?

Doe mee aan de Azië Challenge van 3 tot en met 5 april

Azië: een continent waar de economie nog steeds groeit en de welvaart stijgt. Onderzoek tijdens de Azië Challenge welke ondernemerskansen landen als China, Japan, Thailand en Vietnam bieden.

03 juli 2013

Webinar China: Verover nieuwe markten

Samenvatting webinar live vanuit Beijing

Op 24 april kon je het webinar 'Verover nieuwe markten: China' volgen. Heb je het gemist? Bekijk hier deel 1 van de samenvatting.

16 april 2013

Webinar Wet- en Regelgeving: Importeren uit China

Deel 6 van het webinar Wet- en Regelgeving gaat specifiek over import uit China. Waar moet je op letten? Ook meer over zakendoen met de andere BRIC-landen: Brazilië, Rusland en India.

16 april 2013

2 miljoen voor ondernemen in China en India

Nederlandse ondernemers hebben recht op subsidie

Nederlandse ondernemers die zakendoen in China en India, kunnen dit jaar weer rekenen op steun van Package4Growth van voorlichtingsdienst Agentschap NL.

16 april 2013

Waarde internationale handel Nederland toegenomen

China verovert plek in top-10 belangrijkste exportlanden

Nederland heeft in 2011 tien procent meer verdiend met de im- en export van goederen dan in 2010, zo blijkt uit cijfers die het CBS eind december 2012 publiceerde. Duitsland blijft de belangrijkste handelspartner van Nederland, China is nieuw in de top-10.

16 april 2013

Getoond 37 tot en met 54 van 61 totaal, er zijn meerdere pagina's