China

Internationaal ondernemen desk

"Chinezen kopen graag hoogwaardig westers meubilair"

China biedt ondernemers een enorme afzetmarkt

De stijgende welvaart van de Chinese consument biedt ondernemers een potentiële afzetmarkt van ruim één miljard mensen.

11 december 2015
Internationaal ondernemen desk

Ondernemen in Turkije, moet ik wachten op EU-lidmaatschap?

De mogelijkheden van ondernemen in Turkije

Turkije wordt wel eens het China van Europa genoemd. Dan wordt gedoeld op de riante economische groei en goedkope arbeidskrachten. Klopt dit beeld? En hoe kan je aanhaken aan dit economische succes?

11 december 2015
Internationaal ondernemen desk

Hoe kies ik de juiste ondernemingsvorm in China?

Welke entiteiten zijn er voor buitenlandse ondernemers in China

Het is absoluut goed te regelen om een bedrijf in China op te richten. Voordat je dit doet, is het wel essentieel om je stevig te laten informeren welke bedrijfsvorm bij jou als ondernemer past. Er zijn namelijk grote onderlinge verschillen.

10 december 2015

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa

Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.

10 december 2015

"Prijs belangrijker dan kwaliteit voor Chinezen"

GSM Display importeert telefoonschermpjes uit China

Vaak moet je goed zoeken naar een gat in de markt. Soms struikel je erover., zoals Abner en Liesette van GSM Display. Ze ontdekten per ongeluk dat er veel vraag was naar LCD-schermpjes voor telefoons. Zo begon hun import-avontuur.

10 december 2015
Internationaal ondernemen desk

Bedrijfsprocessen uitbesteden via offshoring

Hoe besteed je productieprocessen uit aan lagelonenlanden?

Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij je productieprocessen uitbesteedt aan toeleveranciers in het buitenland. Dit kun je doen omdat het goedkoper is, denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve processen naar lagelonenlanden. Maar ook omdat je zelf niet over de juiste kennis of voldoende capaciteit beschikt. Bekende offshorelanden zijn India en China. Binnen Europa is Polen een populair land voor het uitbesteden van de productie.

10 december 2015

Verkopen in China: waar moet ik op letten?

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

De koopkracht van Chinezen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Was het BBP per inwoner in 2008 nog 2.651 dollar, inmiddels is het ruim verdubbeld naar 6.188 dollar per inwoner. Door deze stijging zien steeds meer westerse bedrijven China niet meer alleen als een land voor goedkope productie, maar ook als afzetmarkt voor hun producten.

26 augustus 2015

Chinees: zó zit het

Column Matthijs van Hoorn | Soorten Chinees

China is hot. Maar als je iets met China wil, loop je direct tegen een taalbarrière aan. Waar begin je? Natuurlijk bij je eigen product of dienst. Maar dat moet je dan nog wel zien te verkopen. Je hebt dus Chinees nodig. Maar er is niet één soort Chinees.

26 augustus 2014

China biedt grote mogelijkheden voor Westerse bedrijven

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Vaak horen we in het nieuws verhalen over de ervaringen van bedrijven met zakendoen in China. Soms positieve, maar over het algemeen overheersen de negatieve verhalen, waardoor soms een vertekend beeld ontstaat over China.

11 maart 2014

China’s demografische ontwikkelingen: kansen en uitdagingen

Maarten ter Keurst | Launch Factory 88

Door de demografische ontwikkelingen in China groeien de kansen en uitdagingen voor Nederlandse ondernemers. Onder meer op het gebied van water- en milieutechnologie, landbouw, medische hulpmiddelen en luxegoederen.

10 januari 2014

Getoond 21 tot en met 30 van 58 totaal, er zijn meerdere pagina's