China

Pas op als je een Chinese werknemer wil ontslaan

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Het komt maar al te vaak voor dat een Chinese of buitenlandse manager van de Chinese dochteronderneming van een Nederlands bedrijf niet aan de verwachtingen voldoet. Vaak is het niet eenvoudig om die manager te ontslaan. In deze blog leg ik uit waarom.

24 december 2013
Internationaal ondernemen desk

Succesvol verantwoord zakendoen in China

Kom naar de informatiebijeenkomst in Rotterdam

Ondernemen in China brengt veel uitdagingen met zich mee. Steeds vaker gaat het ook over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf heeft niet alleen impact op de economie, maar ook op mens en milieu. Ook in China. Dat kan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.

11 december 2013

Subsidie om nieuwe markten te veroveren

Miljoen extra voor Internationaal Excelleren

Bedrijven die activiteiten willen ontplooien in opkomende markten, kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK). Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel trekt hier vanwege de grote belangstelling een miljoen euro extra voor uit.

29 november 2013

Ook de Chinese servicesector biedt kansen

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Aanvankelijk werd China vooral gezien als het land om goederen uit te importeren en naar te exporteren, en als gevolg hebben weinig buitenlandse servicebedrijven lange tijd weinig geïnvesteerd in China. De vraag naar hoogwaardige services groeit echter enorm, met kansen voor buitenlandse serviceproviders. Nederland kan daar als dienstenland een grote rol in spelen.

21 november 2013

Noord-Hollandse handelsmissie naar China

Ga mee naar de provincie Shandong

De provincie Noord-Holland organiseert van 21 tot en met 26 april 2014 onder leiding van gedeputeerde Jan van Run een multi-sectorale handelsmissie naar haar zusterprovincie Shandong in China. De missie is vooral voor ondernemers uit het mkb een mooie kans om China te leren kennen.

19 november 2013

Aanmelden Mission for Green Growth China

Ga van 18 tot 20 juli mee op duurzame missie naar China

Antonio Tajani, Vice-President van de Europese Commissie en Euro-Commissaris Janez Potocnik leiden een driedaagse missie naar China, om milieubescherming en duurzame groei te bevorderen. Een speciale rol is daarbij weggelegd voor het Europese mkb.

05 november 2013

Economische missie naar China voor Life Sciences & Health

Ga met minister Edith Schippers naar China

Minister Edith Schippers gaat van 9 tot 13 september op economische missie naar China. De steden Beijing, Shanghai en Chengdu worden bezocht. Doel is samenwerking te zoeken voor Nederlandse bedrijven uit de topsector Life Sciences & Health.

05 november 2013
Internationaal ondernemen desk

"Ga eerst eens sfeerproeven en laat de cultuur op je inwerken"

Dirk Jasper doet zaken in China

Toen Dirk Jasper van design- en marketingbureau Barnyard zijn eerste stappen in Hong Kong zette, was het voor hem direct duidelijk: hier ga ik ondernemen. Het avontuur roept en inmiddels is Barnyard Far East een feit. Het avontuur? Dat kwam er ook!

22 oktober 2013

MKB KICK OFF 2013: Internationaal ondernemen

Nick Pauli, CEO van The Dutch Cheese, over kaas in Hong Kong

MKB KICK OFF 2013. Willem Overbosch in gesprek met Nick Pauli, CEO van The Dutch Cheese and More, tijdens de MKB KICK OFF 2013 over Internationaal Ondernemen in China.

22 oktober 2013

Meer export dankzij online inzet bij handelsmissies

Column | Meer rendement uit handelsmissies

Handelsmissies zijn een speerpunt in het nieuwe economische beleid. Juist in het online tijdperk zijn persoonlijke contacten meer dan ooit de allerbelangrijkste factor. Maar, handelsmissies kunnen veel meer rendement opleveren.

22 oktober 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 58 totaal, er zijn meerdere pagina's