China

Hoe je géén zaken doet in China

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

Voor veel Westerse bedrijven is China echt een vreemd land. De lijst met veelgemaakte fouten is lang - ik zal proberen het kort te houden. Ik merk vaak dat bedrijven denken dat ze een grote en belangrijke klant zijn voor een Chinese partij en dat daar wel naar gehandeld wordt. Niets is minder waar, dus zorg dat je je zaken goed op orde hebt.

22 oktober 2013

Trademark gejat: help!

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Trademark squatting en China lijken twee begrippen die onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. Wat is het en wat moet je doen als dit je overkomt?

17 oktober 2013

Fraude in China deel 2: hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

In mijn vorige artikel heb ik besproken wat je kunt doen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke gevallen van fraude. Helaas komt het toch nog vaak voor dat een goed voorbereide Europese partij alsnog de dupe is van frauduleuze praktijken.

03 oktober 2013

Tijden veranderen: kiezen of delen voor Chinese fabrikanten

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

De economie staat niet stil en ook zakendoen in China is aan verandering onderhevig. Europese ondernemers sluiten steeds meer langetermijncontracten af met hun Chinese leveranciers. Waarom is dat?

25 september 2013

Fraude in China (deel I): hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Fraude komt helaas vaker voor dan je lief is in China. Iedereen die hier zakendoet krijgt vroeg of laat te maken met partijen die zich niet aan de gemaakte afspraken houden, slechte producten leveren, of juist verzaken iets te leveren, terwijl er al wel is betaald. Het is dan ook belangrijk om de situatie altijd zo veel mogelijk onder controle te hebben om vervelende situaties te voorkomen.

25 september 2013

Hoe onderneem je vanuit China?

Jeroen Hoogeveen heeft een handelsbedrijf in Shanghai

China, een van de grootste economieën ter wereld. Je zou dáár toch een onderneming hebben. Jeroen Hoogeveen waagde drie jaar geleden de sprong en weet nu als geen ander wat je kunt verwachten. Jeroen: "Het goede van China? Álles is hier mogelijk."

15 augustus 2013
Internationaal ondernemen desk

Ondernemers: bezuinig niet op ambassades

VNO-NCW en MKB-Nederland tegen kabinetsplannen

Het besluit van het kabinet om te bezuinigen op ambassades, consulaten en andere diplomatieke posten moet worden teruggedraaid. Dat vinden ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland.

01 augustus 2013

Welke ondernemerskansen biedt Azië?

Doe mee aan de Azië Challenge van 3 tot en met 5 april

Azië: een continent waar de economie nog steeds groeit en de welvaart stijgt. Onderzoek tijdens de Azië Challenge welke ondernemerskansen landen als China, Japan, Thailand en Vietnam bieden.

03 juli 2013

Webinar China: Verover nieuwe markten

Samenvatting webinar live vanuit Beijing

Op 24 april kon je het webinar 'Verover nieuwe markten: China' volgen. Heb je het gemist? Bekijk hier deel 1 van de samenvatting.

16 april 2013

Webinar Wet- en Regelgeving: Importeren uit China

Deel 6 van het webinar Wet- en Regelgeving gaat specifiek over import uit China. Waar moet je op letten? Ook meer over zakendoen met de andere BRIC-landen: Brazilië, Rusland en India.

16 april 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 58 totaal, er zijn meerdere pagina's