Dossier Crowd Expedition

Op zoek naar de kansen en bedreigingen van de nieuwe economie
 
IMG_9177.JPG

Ondernemen, omdat het anders moet

MKB RadioCafé 14 november 2014
Aan de stamtafel van het MKB RadioCafé praat Bram Donkers met verschillende ondernemers die het verschil willen maken. Vanuit de MKB Radiostudio langs de A2 worden noodzakelijke veranderingen en verbazingwekkende invalshoeken voor jou gepresenteerd.
Marieke-Hart----fotografie-Punkmedia---vrij-gebruik.gif

Koken voor de buren. En de achterburen.

Ondernemer in beeld | Marieke Hart, Thuisafgehaald
Je komt hongerig thuis na een dag vol afspraken en nieuwe ideeën. De kinderen zijn moe na een dag school, maar o ja: je moet nog boodschappen doen. Intussen komen de meest fantastische kruidengeuren uit het huis van de buurvrouw. Het is wat sociaal ondernemer Marieke Hart meemaakte. Ze vroeg de buurvrouw of ze extra porties wilde maken, tegen een vergoeding. En besloot er een sociale onderneming omheen te bouwen: Thuisafgehaald.

LEGO: innovatie met crowdsourcing

5 tips van Troels Lange Andersen (LEGO Group)
lego-innovatie-met-crowdsourcing-151014133627.png
pop bedrijven zaken doen samen.jpg

Futurefields

Event voor de economie van morgen
Future Fields is op zoek naar de economie van morgen. Dit doen ze samen met het bedrijfsleven, studenten en docenten. Zo kan er volgend studiejaar door Avans en de SBRM Ondernemersopleiding een nieuw lesprogramma ontwikkeld worden.
claartje.jpg

Ga jij met ons mee naar Kopenhagen?

Ondernemers-avonturen in Denemarken
Claartje Vogel bezoekt deze week in Kopenhagen avontuurlijke Nederlandse ondernemers die een bedrijf zijn begonnen in de Deense hoofdstad. Waarom zijn ze de grens overgegaan en hoe vergaat ze dat? Ook doet de journalist verslag van de belangrijkste trends en tips voor ondernemers op het internationale event Crowdsourcingweek Europe. Haar eerste blog.
image3.JPG

Ondernemende dames in het RadioCafé

3 oktober 2014
Het MKB RadioCafé concentreert zich deze week opnieuw –wegens doorslaand succes – op vrouwelijk ondernemerschap. Er schuiven drie jongedames aan met ambitieuze plannen, mooie verhalen over hoe het zo gekomen is en verre buitenlanden als inspiratie.
foto-Martijn-Arets-410x316.jpeg

Halfjaar Kickstarter in Nederland: 75 procent campagnes faalt

Onderzoek Crowd Expedition
Deze week is het een half jaar geleden dat het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter digitaal voet zette op Nederlandse bodem. Uit analyse van Crowd Expedition blijkt dat driekwart van de projecten hun doel niet haalt. Waar gaat het mis en wat gaat er wel goed? De resultaten van het onderzoek.
crowdfboek.jpg

Crowdfunding: de hype voorbij

5 tips voor succesvolle financiering met crowdfunding
Crowdfunding is hip. De succesverhalen van deze nieuwe manier van financiering verschijnen volop in de media, maar volgens ervaringsdeskundigen is het lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Martijn Arets, co-auteur van het boek 'Crowdfunding: de hype voorbij', geeft vijf tips uit de praktijk.
10628066_700139836741019_4651958371279010198_n.jpg

RadioCafé vanaf MKB Trends 2015 Event

26 september 2014
Het MKB RadioCafé komt deze week vanaf MKB Trends 2015. De voorhoede van ondernemend Nederland is aanwezig om de trends voor het volgend jaar in een vroeg stadium te ontdekken en te duiden. Auteur, spreker en presentator van het event Leen Zevenbergen schuift aan om de vier hoofdtrends op een rij te zetten. Bram Donkers praat aan de stamtafel met allerlei ondernemers die de gesignaleerde trends al in de praktijk brengen.
foto-Martijn-Arets-410x316.jpeg

Deeleconomie: voorbeeld van de ultieme vorm van kapitalisme?

Column Martijn Arets | Is 'alles' delen een goed plan?
Mijn auto verhuur ik via SnappCar, lifters neem ik mee via BlaBlaCar, mijn camerastatief leen ik uit via Peerby en een appartement in Kopenhagen huur ik via AirBnb. Ik leer nieuwe mensen kennen, heb via een paar apps toegang tot oneindig veel resources (als de zon schijnt heb ik binnen no-time een boot of een cabrio) en haal waarde uit middelen die anders toch stof staan te happen.
Getoond 1 tot 10 van 66. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Crowd Expedition

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten