Dossier Stage

 
DSC_5420 (Medium).JPG

ElkeDagBeterAward naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek

Henny de Haas gaat het meest duurzaam om met zijn werknemers
Ondernemer Henny de Haas van het Brabantse Hoppenbrouwers Elektrotechniek heeft vandaag de ElkeDagBeterAward ontvangen, de award voor de ondernemer die het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers."
Jane Kalka.jpg

Geef mensen met 'een rugzakje' een kans in je bedrijf!

Column | Iedereen is nodig in nieuwe werkelijkheid
Voor een evenement dat ik organiseer moet catering op locatie worden ingehuurd. Na een belronde blijkt het dichtstbijzijnde restaurant toevallig ook catering te verzorgen. Op de dag van het evenement blijkt dat het restaurant mensen met een ‘rugzakje’ de kans biedt om te werken, iets wat veel meer ondernemers zouden moeten doen.
Graduate.jpg

Checklist voor het inzetten van een stagiair

In acht stappen naar een succesvolle stage
Het inpassen van een student of leerling in je bedrijf is niet een kwestie van een kort telefoontje. Zorg dat de stagiair(e) een toegevoegde waarde is voor je bedrijf. Hoe doe je dat? Een stappenplan.
Entrepreneurs.jpg

'Meer stage- en leerplekken nodig'

MKB-Nederland mengt zich in strijd tegen jeugdwerkloosheid
‘Voorkom jeugdwerkloosheid, help jongeren aan een stage of leerbaan’. Onder dat motto doen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief een oproep aan alle bedrijven om instroomplekken voor jongeren te blijven aanbieden.

Bedrijfsleven en mbo slaan handen ineen

Het bedrijfsleven en het middelbaar beroepsonderwijs gaan intensiever samenwerken. Ze gaan bindende afspraken aan over stages en examenstandaarden.

Studenten vinden sneller stage door crisis

Steeds meer bedrijven gaan door de crisis op zoek naar stagiairs. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse stagemonitor van stagebemiddelaar StudentBureau. De aanvragen vanuit bedrijven zijn verdubbeld.

Stagevergoedingen naar record hoogte

In september moet heel studerend Nederland weer stage lopen. Het Nederlandse bedrijfsleven weet dit en de strijd om de beste stagiairs is losgebarsten. De stagevegoedingen stijgen naar ongekende recordhoogten. Bij sommige bedrijven wordt zelfs standaard het minimumloon betaald voor een stageplek. Dit blijkt uit de database van Stageplaza.nl.

MKB-Nederland steunt keurmerk stagebemiddelaars

Op donderdag 12 juni is de Stichting Certificering Stagebemiddelaars (SCS) in het leven geroepen. Het doel van deze stichting is de kwaliteit van nationale en internationale stages, stagebedrijven en stagebemiddeling te waarborgen.

Bedrijven vinden eigen stagebegeleiding onvoldoende

Bedrijven zijn zelf ontevreden over de begeleiding die zij stagiars bieden. Dat blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007, dat door MKB Servicedesk-kennispartner Stageplaza.nl werd gehouden

Prestatiebonus extra motiverend voor stagiairs

De hoogte van de stagevergoeding is van invloed op de motivatie van stagiars. Een prestatieafhankelijke stagevergoeding is daarom een zeer effectieve manier om stagiairs extra te motiveren.
Getoond 1 tot 10 van 19. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Stage

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten