Stage

Geef mensen met 'een rugzakje' een kans in je bedrijf!

Column | Iedereen is nodig in nieuwe werkelijkheid

Voor een evenement dat ik organiseer moet catering op locatie worden ingehuurd. Na een belronde blijkt het dichtstbijzijnde restaurant toevallig ook catering te verzorgen. Op de dag van het evenement blijkt dat het restaurant mensen met een ‘rugzakje’ de kans biedt om te werken, iets wat veel meer ondernemers zouden moeten doen.

30 november 2018

Checklist voor het inzetten van een stagiair

In acht stappen naar een succesvolle stage

Het inpassen van een student of leerling in je bedrijf is niet een kwestie van een kort telefoontje. Zorg dat de stagiair(e) een toegevoegde waarde is voor je bedrijf. Hoe doe je dat? Een stappenplan.

06 januari 2016

Welke afspraken maak ik met een stagiair?

Over de stageovereenkomst, ziekte en loonheffing

Het werken met stagiaires brengt enig risico met zich mee. Wat moet er bijvoorbeeld precies in een stageovereenkomst staan? Hoe kun je bedrijfsgevoelige informatie indekken? Wat als een student lang ziek is?

06 januari 2016

Voordeel voor werkgevers met jongeren in dienst

Belastingvoordeel en subsidies voor banen en stageplekken voor jongeren

Het aannemen van een jonge werknemer of stagiaire kan een gok zijn voor je bedrijf. Om het toch aantrekkelijk te maken om jongeren aan te nemen, zijn er belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

23 december 2015

Wat kan een stagiaire voor mijn bedrijf betekenen?

Welke mogelijkheden biedt een stagiaire

Een stagiair is een goedkope manier om tijdelijk aan personeel te komen. Welke werkzaamheden kan een stagiair uitvoeren en op welke manier kun je hem het beste begeleiden? Ook belangrijk: hoeveel kost het je?

23 december 2015

ElkeDagBeterAward naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek

Henny de Haas gaat het meest duurzaam om met zijn werknemers

Ondernemer Henny de Haas van het Brabantse Hoppenbrouwers Elektrotechniek heeft vandaag de ElkeDagBeterAward ontvangen, de award voor de ondernemer die het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers."

12 april 2013

'Meer stage- en leerplekken nodig'

MKB-Nederland mengt zich in strijd tegen jeugdwerkloosheid

‘Voorkom jeugdwerkloosheid, help jongeren aan een stage of leerbaan’. Onder dat motto doen MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief een oproep aan alle bedrijven om instroomplekken voor jongeren te blijven aanbieden.

31 augustus 2012

Bedrijven vinden eigen stagebegeleiding onvoldoende

Stagebegeleiding kost bedrijven teveel tijd en/of geld

Bedrijven zijn zelf ontevreden over de begeleiding die zij stagiars bieden. Dat blijkt uit het Nationaal Stageonderzoek 2007, dat door MKB Servicedesk-kennispartner Stageplaza.nl werd gehouden

03 januari 2012

Stagiaire verzekert ondernemer van gekwalificeerd personeel

Via stages personeel aantrekken biedt voordelen

Een goede manier voor ondernemers om aan geschikt personeel te komen is het aanbieden van stages. Werkgevers kunnen op die manier hun werknemers opleiden in een werkwijze die past in hun bedrijf. Daarnaast zijn de ondernemers verzekerd van gekwalificeerd personeel.Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Management View, een kwartaalblad voor ondernemers uit het MKB.

03 januari 2012

MKB-Nederland steunt keurmerk stagebemiddelaars

Kwalitatief betere stages door keurmerk

Op donderdag 12 juni is de Stichting Certificering Stagebemiddelaars (SCS) in het leven geroepen. Het doel van deze stichting is de kwaliteit van nationale en internationale stages, stagebedrijven en stagebemiddeling te waarborgen.

03 januari 2012

Stagevergoedingen naar record hoogte

De gemiddelde vergoeding bedraagt ruim € 390,-

In september moet heel studerend Nederland weer stage lopen. Het Nederlandse bedrijfsleven weet dit en de strijd om de beste stagiairs is losgebarsten. De stagevegoedingen stijgen naar ongekende recordhoogten. Bij sommige bedrijven wordt zelfs standaard het minimumloon betaald voor een stageplek. Dit blijkt uit de database van Stageplaza.nl.

01 juli 2011

Bedrijfsleven en mbo slaan handen ineen

Bindende afspraken over stages en examens

Het bedrijfsleven en het middelbaar beroepsonderwijs gaan intensiever samenwerken. Ze gaan bindende afspraken aan over stages en examenstandaarden.

17 maart 2010

Prestatiebonus extra motiverend voor stagiairs

Prestatieafhankelijk stagevergoeding effectief middel

De hoogte van de stagevergoeding is van invloed op de motivatie van stagiars. Een prestatieafhankelijke stagevergoeding is daarom een zeer effectieve manier om stagiairs extra te motiveren.

02 maart 2010

Studenten vinden sneller stage door crisis

Training stagiairs schiet er vanwege geld- en tijdgebrek vaak in

Steeds meer bedrijven gaan door de crisis op zoek naar stagiairs. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse stagemonitor van stagebemiddelaar StudentBureau. De aanvragen vanuit bedrijven zijn verdubbeld.

02 maart 2010

Hun netwerk, jóuw toekomst

MKB Servicedesk in Com'Info

Stage lopen. Voor de een een verplicht onderdeel van de Master, een mogelijkheid om ervaring op te doen voor de ander. Of je er nu om zit te springen of niet, verstandig is het wel. “Investeer in jezelf!”

14 januari 2010

Stagevergoeding gemiddeld 250 euro

Vergoeding gelijk gebleven vergeleken met vorige meting.

De ondernemer betaalt een stagiair gemiddeld tussen de 200 en 300 euro per maand. Dat blijkt uit een onderzoek van een stagebemiddelaar.

15 december 2009

Subsidienieuws: stagefonds voor verzorgenden en verpleegkundigen

Er komt een stagefonds voor nieuwe werknemers in de zorgsector. Staatssecretaris Bussemaker wil met het stagefonds extra stageplekken creëren voor leerlingen in de zorgsector. Het fonds dient ook om de kwaliteit van stageplekken te waarborgen.

15 december 2009

Hogescholen moeten MKB-stages stimuleren

Studenten en bedrijven kunnen meer voor elkaar betekenen

Hogescholen en MKB-bedrijven weten elkaar, als het om stages gaat, nog onvoldoende te vinden. Dat is jammer, want studenten leveren een belangrijke bijdrage aan innovatie in het midden- en kleinbedrijf. Omgekeerd liggen er voor de stagiair volop mogelijkheden om zich breed te ontwikkelen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van MKB-Nederland.

15 december 2009