Loket Tegemoetkoming Energiekosten nu open voor aanvragen

Ondernemers kunnen vanaf 21 maart de TEK aanvragen

Vergoeding energiekosten energie-intensief mkb

Bedrijven in het energie-intensieve mkb kunnen nu een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen. Het gaat hierbij om financiële compensatie voor de hoge gas- en energieprijzen. Het loket is geopend van 21 maart 2023 tot 2 oktober 2023.

Terugwerkende kracht 

Toen de overheid de TEK-regeling aankondigde, was al duidelijk dat ondernemers de compensatie met terugwerkende kracht kunnen aanvragen. De periode waarvoor de TEK geldt is van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. 

Voorschotpercentage naar 35% 

Het voorschotpercentage zou eerst 50% van de gestegen energiekosten zijn. Maar omdat de energieprijzen lager uitvallen dan in november van 2022 was ingeschat, is dit voorschotpercentage bijgesteld naar 35%. Dit om te voorkomen dat je achteraf een deel van de compensatie terug moet betalen. De uiteindelijke tegemoetkoming is maximaal 50%. 

Goedkeuring EC 

De Europese Commissie moet de TEK-regeling nog goedkeuren. Als dat zover is en je voldoet zelf aan de voorwaarden kun je het voorschot verwachten. 

TEK aanvragen 

Meer informatie over de TEK-regeling en de voorwaarden lees je hier. Wil je TEK aanvragen? Ga dan naar het digitale loket van de rvo

Bron: Rijksoverheid.nl 

Wat vind je van dit artikel?

Job Jansen

Auteur

Job Jansen

Als freelance tekstschrijver en SEO-adviseur heb ik bijna dagelijks contact met bedrijven. Over de jaren heen heb ik samengewerkt met talloze inspirerende ondernemers, waardoor ik veel affiniteit heb gekregen met mkb’ers. Vanuit die ervaring probeer ik als redacteur bij MKB Servicedesk elke keer artikelen te schrijven waar ondernemers echt iets aan hebben.