Special China

Internationaal ondernemen desk

Subsidie om nieuwe markten te veroveren

Miljoen extra voor Internationaal Excelleren

Bedrijven die activiteiten willen ontplooien in opkomende markten, kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving (DHK). Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel trekt hier vanwege de grote belangstelling een miljoen euro extra voor uit.

29 november 2013

Noord-Hollandse handelsmissie naar China

Ga mee naar de provincie Shandong

De provincie Noord-Holland organiseert van 21 tot en met 26 april 2014 onder leiding van gedeputeerde Jan van Run een multi-sectorale handelsmissie naar haar zusterprovincie Shandong in China. De missie is vooral voor ondernemers uit het mkb een mooie kans om China te leren kennen.

19 november 2013

"Ga eerst eens sfeerproeven en laat de cultuur op je inwerken"

Dirk Jasper doet zaken in China

Toen Dirk Jasper van design- en marketingbureau Barnyard zijn eerste stappen in Hong Kong zette, was het voor hem direct duidelijk: hier ga ik ondernemen. Het avontuur roept en inmiddels is Barnyard Far East een feit. Het avontuur? Dat kwam er ook!

22 oktober 2013

Hoe je géén zaken doet in China

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

Voor veel Westerse bedrijven is China echt een vreemd land. De lijst met veelgemaakte fouten is lang - ik zal proberen het kort te houden. Ik merk vaak dat bedrijven denken dat ze een grote en belangrijke klant zijn voor een Chinese partij en dat daar wel naar gehandeld wordt. Niets is minder waar, dus zorg dat je je zaken goed op orde hebt.

22 oktober 2013

Trademark gejat: help!

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Trademark squatting en China lijken twee begrippen die onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. Wat is het en wat moet je doen als dit je overkomt?

17 oktober 2013

Fraude in China deel 2: hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

In mijn vorige artikel heb ik besproken wat je kunt doen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke gevallen van fraude. Helaas komt het toch nog vaak voor dat een goed voorbereide Europese partij alsnog de dupe is van frauduleuze praktijken.

03 oktober 2013

Tijden veranderen: kiezen of delen voor Chinese fabrikanten

Column Robin Tabbers | Verbonden aan advocatenkantoor Shanghai

De economie staat niet stil en ook zakendoen in China is aan verandering onderhevig. Europese ondernemers sluiten steeds meer langetermijncontracten af met hun Chinese leveranciers. Waarom is dat?

25 september 2013

Fraude in China (deel I): hoe voorkom je onwenselijke situaties?

Column Robin Tabbers | Verbonden aan Advocatenkantoor Shanghai

Fraude komt helaas vaker voor dan je lief is in China. Iedereen die hier zakendoet krijgt vroeg of laat te maken met partijen die zich niet aan de gemaakte afspraken houden, slechte producten leveren, of juist verzaken iets te leveren, terwijl er al wel is betaald. Het is dan ook belangrijk om de situatie altijd zo veel mogelijk onder controle te hebben om vervelende situaties te voorkomen.

25 september 2013

Handelsmissies leveren miljoenen aan contracten op

300 miljoen euro aan contracten na Chinamissie

De handelsmissie naar China die vorige week plaatsvond, heeft negen Nederlandse bedrijven voor 300 miljoen euro aan contracten opgeleverd. Dat zegt minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel, die de missie leidde, tegen BNR Nieuwsradio.

09 juli 2013

Webinar China: Verover nieuwe markten

Samenvatting webinar live vanuit Beijing

Op 24 april kon je het webinar 'Verover nieuwe markten: China' volgen. Heb je het gemist? Bekijk hier deel 1 van de samenvatting.

16 april 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 30 totaal, er zijn meerdere pagina's