Special Polen

Internationaal ondernemen desk

MKBuzz in Polen | Dag 1 videoblog Willem Overbosch

De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. Willem Overbosch maakt aan het einde van iedere dag een videoblog en geeft hiermee een kijkje achter de schermen van de missie.

24 juni 2014

'Met sommige dingen moet je maar gewoon beginnen'

Vlog van Willem Overbosch over handelsmissie Polen

Eens in de zoveel tijd wordt er een handelsmissie georganiseerd door de Nederlandse overheid. Enkele tientallen Nederlandse ondernemers vertrekken naar een land, in het gezelschap van Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders. 23 juni is het weer zover. Een groep ambitieuze ondernemers vertrekt naar Polen om te onderzoeken welke zakelijke mogelijkheden het land biedt.

24 juni 2014

Hoe zien de Polen ons?

MKBuzz in Polen | Interview Michiel van Blommestein

De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. We doen live verslag van de handelsmissie en volgen de deelnemers op de voet. Redacteur Nerina Vilchiz sprak correspondent en Polen-kenner Michiel Blommestein over de Poolse cultuur.

24 juni 2014

"Rode spanbanden zijn geen succes in Polen"

MKB Export Award-deelnemer Monique Ansink over internationaal ondernemen

Monique Ansink is directeur van Excellent Products, een bedrijf dat sleepkabels, spanbanden en snelbinders maakt en verkoopt in Europa en Azië. Sinds ze meeging met een economische missie naar Turkije richt ze haar vizier op dit land. "Tijdens zo'n missie gaan er veel deuren voor je open, het werkt dus zeker wel!"

09 januari 2014

Minister Ploumen opent hangout over ondernemen in Polen

Hoe ondersteunt de ambassade ondernemers die naar Polen willen?

Een verrassing in de MKBuzz - minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel komen een kijkje nemen. De minister opende en passant de hangout over ondernemen in Polen en de ondersteunende rol van de Nederlandse ambassades.

29 november 2013

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

Hoe onderneem ik succesvol in Polen?

Profiteer van snelle economische groei en nieuwe wetgeving in Polen

Polen is het land met de snelst groeiende economie binnen de EU. De cijfers volgens Economic Intelligence Unit: 4,3 procent in 2011, 2,1 in 2012 en een prognose van gemiddeld 3,4 procent voor 2013 tot 2016. In deze tijden van crisis een bijzondere prestatie. Jij als Nederlandse ondernemer kan hiervan profiteren. Hoe, dat lees je in dit artikel.

17 september 2013

Welvaart in Oost-Europa stijgt snel

Steeds minder verschil tussen Oost- en West-Europa

Het verschil in welvaart tussen de lidstaten van de Europese Unie wordt steeds kleiner. Vooral Oost-Europese landen als Polen hebben de laatste jaren een sterke stijging in welvaart gekend en komen daardoor dichterbij het Europees gemiddelde.

26 juni 2013

Webinar Verover Nieuwe Markten: Polen

Frank Hoiting, Martijn van Rheenen en Trudie Timmerman over ondernemen in Polen

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geïnvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector. De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

26 juni 2013

Minister Ploumen opent hangout over Polen

Hans Biesheuvel en Lilianne Ploumen in de MKBuzz

Een verrassing in de hangout over ondernemen in Polen: minister Lilianne Ploumen was met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel in de MKBuzz om de hangout over ondernemen in Polen. Verder in de hangout - Anneke Adema, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau en Huub Droogh, landschapsarchitect van kantoor Rothuizen van Doorn 't Hooft in Poznan, waar hij een project doet om Bydgoszcz beter tegen de rivier Brda te beschermen.

10 april 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 34 totaal, er zijn meerdere pagina's