Zakelijk lenen voor ondernemers

Heb jij geld nodig om je bedrijf te starten, te laten groeien of om een overname te doen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar zakelijke financiering. Welke soorten financiering zijn er allemaal, en welke past het beste bij jouw onderneming?

De juiste zakelijke financiering kan je bedrijf een flinke boost geven. Zo kun je het geld inzetten voor het aannemen van extra medewerkers, het uitrollen van een ijzersterke marketingcampagne of de aanschaf van een bedrijfspand. Veel ondernemers denken bij financiering direct aan de bank, maar er is veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan microfinanciering en alternatieve financiering door een fintech-bedrijf.

Op deze themapagina lees je artikelen over:

  • De verschillende vormen van financiering
  • Het aanvragen van een zakelijke lening
  • Microfinanciering
  • Financiering zonder tussenkomst van de bank

Whitepaper: Hoe regel je bedrijfsfinanciering?

Stap voor stap naar extra geld voor je onderneming

Zakelijke financiering kan je bedrijf naar een hoger plan tillen. Wist je dat er veel meer mogelijk is dan een zakelijke lening of krediet bij de bank? Ontdek de verschillende financieringsvormen en doe stap voor stap een aanvraag.

Wat zijn de kredietkosten van een zakelijke lening?

Aflossing + provisie + rente

Wil je een zakelijke lening afsluiten om je bedrijf te laten groeien? Dan krijg je te maken met kredietkosten. Waar bestaan die uit en waar moet je rekening mee houden?

Microkrediet: zakelijk geld lenen tot € 50.000

Welke mogelijkheden heb je en waar kun je terecht?

Ben je op zoek naar een klein zakelijk krediet en voldoe je niet aan de strenge eisen van de bank? Dan kun je een microkrediet aanvragen. Dit is een vorm van microfinanciering speciaal in het leven geroepen voor startende én gevestigde ondernemers die op zoek zijn naar een kleine lening. Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?

Geld lenen voor je bedrijf? Dit is de top 5 financieringsvormen

Top 5 financieringsvormen voor het mkb

Heb je extra geld nodig voor je bedrijf? Dan kun je zakelijke financiering aanvragen bij verschillende instanties. Welke partijen zijn het meest relevant voor het midden- en kleinbedrijf? Deze top 5 geeft je een handig overzicht.

Hoe kom ik aan financiering zonder tussenkomst van de bank?

De meestvoorkomende opties van non-bancaire financiering

Ondernemers denken bij financiering vaak aan de bank, maar er zijn meer financiers op de markt. Je kunt bijvoorbeeld ook aan een zakelijke lening of krediet komen via fintech, private investeerders en crowdfunding. Wat zijn de aandachtspunten bij alternatieve financiering?

Mkb financiering: hoe kom ik aan geld voor mijn onderneming?

Financiering vinden voor je groeiplannen

Als ondernemer heb je soms net wat extra geld nodig voor je bedrijf. Bijvoorbeeld als kapitaalinjectie om te starten of om groeiplannen te financieren. In dit artikel lees je alles over mkb financiering.

Zakelijke lening aanvragen in 5 stappen

De juiste zakelijke lening, zonder gedoe

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen voor de start of groei van je onderneming? In dit artikel zetten we de belangrijkste opties voor je op een rij. Welke financieringsvorm past bij jouw onderneming?