Wetten & Regels

Juridische desk

Met welke instanties moet ik rekening houden als ik muziek draai in mijn bedrijf?

Hoe werken Buma/Stemra en Sena?

Als je muziek draait in je onderneming, moet je betalen. Het maakt niet uit of de radio zachtjes op de achtergrond aanstaat of dat je een professionele jukebox in je café hebt staan. Aan wie moet je premie betalen?

25 januari 2013

Wat is de Wet waardering onroerende zaken (WOZ)?

Uitleg over de WOZ

Als je een bedrijfspand hebt gekocht, krijg je te maken met nieuwe wetten en belastingstelsels. De Wet waardering onroerende zaken (WOZ) is een wet waar je mee te maken krijgt. Wat houdt WOZ nu eigenlijk precies in?

25 januari 2013

Van openbare maatschap naar vennootschap

De aangepaste Wet Personenvennootschappen

De openbare maatschap heeft met de Wet Personenvennootschappen een grote verandering ondergaan: hij is automatisch omgezet in een openbare vennootschap. Dit kan gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid.

24 januari 2013

Zelfstandige wel zelf verantwoordelijk

MKB-Nederland bestrijdt uitspraak Hoge Raad

Zelfstandigen die op individuele basis een opdracht voor een bedrijf uitvoeren, vallen niet onder de arboverantwoordelijkheid van dat bedrijf.

21 januari 2013

Nieuwe wetten voor ondernemers in 2013

Altijd op de hoogte van wetswijzingen met NieuweWetten-app

Nieuwe en gewijzigde wetten treden op twee momenten per jaar in werking: op 1 januari en 1 juli. Welke veranderingen zijn komende jaar belangrijk voor jou? De belangrijkste wetswijzigingen op een rij.

28 december 2012

Uitspraak rechter steunt ondernemers in strijd tegen concurrentie van overheden

Ondernemer wint na vijf jaar juridische strijd van KvK

Een rechtszaak aanspannen tegen een overheidsinstantie, veel ondernemers schatten hun kansen laag in. Want ook al weet je dat de instantie oneerlijk concurreert of clustert bij aanbestedingen, je procedeert tóch tegen de overheid. Ondernemer Gert Kwetters bewijst met zijn gewonnen rechtszaak tegen de KvK dat ondernemers zich wel degelijk kunnen wapenen tegen de overheid.

27 november 2012

Ondernemer wint na vijf jaar strijd tegen KvK

Uitspraak Gerechtshof: Kamer van Koophandel verstoort marktwerking

Na een vijf jaar durende strijd tegen de Kamer van Koophandel, heeft ondernemer Gert Kwetters zijn gelijk gehaald bij het Gerechtshof in Den Haag. Volgens de rechter verstoort de Kamer van Koophandel de markt door eenzelfde product aan te bieden als Kwetters doet.

12 november 2012

Oprichten bv per 1 oktober makkelijker voor ondernemer

Ondernemers nog onbekend met nieuwe bv-recht

Het nieuwe bv-recht geldt per 1 oktober 2012. Met deze wetswijziging moet ondernemen vanuit een bv aantrekkelijker worden. Ook het oprichten van een bv wordt eenvoudiger.

04 oktober 2012

Een televisie in de zaak: mag dat zomaar?

De regels omtrent zakelijk gebruik van tv en video

Een voetbalwedstrijd uitzenden op een groot scherm of in je winkel een videofilm vertonen. Soms is het zakelijk gebruik van tv en video onderdeel van de bedrijfsformule of wordt het ter ontspanning aangeboden.

15 augustus 2012

Wat houdt het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton in?

Producentenverantwoordelijkheid

Om de druk van milieuproblemen af te halen, worden verpakkingen van producten gerecycled. Het besluit beheer verpakkingen en papier en karton zorgt ervoor dat producenten hieraan meebetalen.

15 augustus 2012

Getoond 41 tot en met 50 van 64 totaal, er zijn meerdere pagina's