Hoe zorg ik dat mijn website betrouwbaar overkomt?

7 tips

05 oktober 2015

Je website is je online visitekaartje. Wanneer je een zakelijke site op gaat zetten, is het belangrijk dat deze betrouwbaar overkomt op je (potentiële) klanten. 7 tips om te zorgen dat jouw website betrouwbaar oogt.

1. Kies voor een betrouwbare domeinnaamextensie

Wanneer je een domeinnaam kiest voor jouw site, dan ligt de extensie .nl voor de hand wanneer je je op de Nederlandse markt richt en .com als je internationaal opereert. Uit recent onderzoek van SIDN blijkt dat .nl in Nederland het rijkste en meest positieve imago heeft van alle extensies. Extensies als .shop, .tk en .bmw worden als vaag en minder betrouwbaar bestempeld.

2. Vermijd spel- en taalfouten

Wanneer er fouten in je teksten staan, kom je minder betrouwbaar en minder professioneel over. Laat je teksten daarom altijd checken door iemand die sterk is op het gebied van taal, of schakel een goede copywriter in. 

3. Kies voor een modern design

Websites zijn ook onderhevig aan trends. Een website zag er bijvoorbeeld vijf jaar geleden heel anders uit dan nu. Kies dan ook voor een design dat er eigentijds uitziet. De laatste tijd zie je dat websites veel worden opgezet als onepagers. Dat betekent dat alle basisinformatie op één pagina staat, waarop je naar beneden kunt scrollen. 

4. Kies voor een professionele partij

Op je website moet je niet willen besparen. Goedkoop kan echt duurkoop zijn. Zorg ervoor dat je de referenties checkt van de partij die je de website gaat laten bouwen en maak schriftelijke afspraken over de verwachtingen. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen en voorkom je dat je website bij aflevering nog niet naar behoren werkt.

5. Zorg voor professioneel beeld

De foto’s op je website moeten er verzorgd uitzien. Gebruik dus geen selfie’s of andere foto’s die je zelf met je smartphone gemaakt hebt. Een voordelige oplossing is het inkopen van stockbeeld. Er zijn veel sites waar je tegen betaling beelden vanaf kunt halen, maar er zijn ook meerdere aanbieders van gratis stockbeeld. Als je een foto van jezelf of je werknemers op de site plaatst, zorg er dan voor dat deze gemaakt is door een professionele fotograaf. 

6. Zorg dat jouw bedrijfsinformatie goed te vinden is

Laat aan je websitebezoekers zien waar je gevestigd bent en hoe ze jou kunnen bereiken. Vertel iets over het ontstaan van het bedrijf en de medewerkers. Laat zien wie er achter de website zit. Daarmee laat je het vertrouwen bij de klant groeien.

7. Plaats recensies

Vraag tevreden klanten of ze een recensie willen schrijven en plaats deze op jouw website. Laat ook zien van wie de recensie afkomstig is. Op deze manier laat je zien dat je een solide en betrouwbaar bedrijf bent waar mensen goede service van kunnen verwachten.