Met welke apps kan ik eenvoudig mijn uren bijhouden?

Zo houd je zicht op je urencriterium

02 september 2019

Ben je ZZP’er, dan profiteer je van belastingvoordeel als je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming werkt. Het is verplicht om deze uren bij te houden in een gedetailleerde urenadministratie die overeenkomt met je agenda.

Whitepaper Je administratie op orde

Er bestaat een aantal leuke en handige apps om eenvoudig je uren te registreren, zodat je snel kunt zien of je voldoet aan het urencriterium. Deze vier applicaties zijn extra geschikt voor ZZP’ers:

1. Gekko geeft gratis inzicht

Wil je geen extra poespas en simpelweg je uren bijhouden in een prettige omgeving? Dan kun je een gratis account aanmaken bij Gekko. Met de app kun je ook facturen sturen, die zijn echter wel voorzien van een Gekko watermerk. Voor €10 per maand heb je toegang tot alle andere mogelijkheden, zoals het scannen van bonnetjes en het verkrijgen van inzicht in je dagelijkse tijdsbesteding. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

2. Tijd bijhouden wordt leuk met Harvest

Oogsten wat je hebt gezaaid, doe je eenvoudig met Harvest. Naast het maken en verzenden van offertes en facturen plus het bijhouden van onkosten, kun je gedetailleerde rapporten uitdraaien per opdrachtgever, project, taak of tijdseenheid en heb je real time inzicht in de tijdsinvestering per project en je niet-gefactureerde uren. Dat alles is opgeleukt met inspirerende quotes over tijd en gestoken in een gebruiksvriendelijke interface. Heb je slechts twee projecten in een jaar, dan is het gebruik van Harvest gratis. Voor een onbeperkt aantal projecten betaal je €12 per maand, met 10% korting wanneer je de jaarlijkse kosten in één keer voldoet. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

3. Koppel je boekhoudprogramma met TimeChimp

Net zo hip als Harvest is de app TimeChimp. Ook met deze applicatie registreer je eenvoudig je uren, uitgaven en ritten. Het exporteren van je uren naar Excel of PDF is ook mogelijk, net als het automatisch factureren naar je klanten. Een bijkomend voordeel is de koppeling die TimeChimp biedt met boekhoudprogramma’s als Moneybird, AFAS en Exact Online. Voor het gebruik van TimeChimp betaal je €12 per maand. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

4. Eenvoudig uitbreiden met Yoobi

Yoobi biedt een uitgebreid palet aan software die voor ondernemers relevant is, denk aan facturering, projectmanagement, kilometerregistratie, CRM en verlofregistratie. Zijn die tools voor jou als ZZP’er niet relevant en wil je enkel je uren registreren, dan neem je alleen dat pakketje af voor €3,89 per maand. Ga je later je onderneming uitbreiden, dan breid je dus ook eenvoudig je administratieve app uit. Eerst even proberen? Dat kan een maand gratis. (iOS en Android)