Fiscale regeling thuiswerken moet worden verruimd

VNO-NCW wil thuiswerken makkelijker maken

15 december 2009

Files vormen een serieuze bedreiging voor de Nederlandse economie. De fiscale regeling voor thuiswerken moet worden verruimd en voor telewerkers zou een onbelaste anti-filebonus mogelijk moeten zijn. Daarvoor pleit VNO-NCW.

Volgens ondernemingsorganisatie VNO-NCW kan het fileprobleem verholpen worden door meer te steken in de infrastructuur, maar ook door zoiets als een fiscale stimulering van telewerken.

VNO-NCW ziet graag dat het bedrag dat nu eens per vijf jaar wordt vergoed omhoog gaat van 1.815 euro naar 3.000 euro. Het huidige bedrag is op dit moment niet meer voldoende voor het inrichten van een werkruimte. Bovendien geldt de regeling alleen voor werknemers die minimaal één hele dag per week telewerken.

De ondernemingsorganisatie zou graag zien dat de regeling ook van kracht blijft als bijvoorbeeld twee keer een halve dag wordt gewerkt, of een aantal keren per week de spits wordt gemeden. De organisatie vindt dat ook de kosten voor het gebruik van de werkruimte moeten worden vergoed.

Daarnaast zou moeten worden gedacht aan een onbelaste anti-filebonus. Die biedt werkgevers de mogelijkheid telewerken gericht te stimuleren, compenseert werknemers voor het zakelijk gebruik van een deel van hun woning en helpt het fileprobleem terug te dringen.

bron: nuZ