Hoe bereik ik mijn doelgroep?

Goede communicatie kun je leren

07 juni 2018

Bijna onmogelijk lijkt het soms om je doelgroep te bereiken. Je doet er alles aan om je te onderscheiden van concurrenten. Maar hoe?

Effectief ondernemers benaderen?

Whitepaper Hoe bedien ik mijn klanten online?

Communicatie is het toverwoord. Wek de interesse van je klanten met een heldere, kernachtige boodschap. Grote kans dat je dan wél succesvol bent.

Om op zo’n manier te kunnen communiceren kun je de training ‘marktgerichte communicatie’ volgen. Daarin leer je hoe je een communicatieplan kunt opstellen voor je bedrijf en hoe je je communicatieboodschap het beste kunt afstemmen op je doelgroep. Daarvoor leer je hoe je met een SWOT-analyse de sterkte en zwakke punten van je bedrijf kunt analyseren en erachter kunt komen waar je kansen en bedreigingen liggen. Daarna kun je een strategie bepalen. Welke tactiek ga je volgen als ondernemer?

Doelgroep

Om deze tactiek goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te weten hoe het consumentengedrag in elkaar zit en hoe beslissingsprocessen werken. En heb je je doelgroep duidelijk gedefinieerd?

Dit soort onderwerpen komen volop aan bod tijdens de cursus ‘Marktgerichte communicatie’ van MKB Cursus & Training. Ondernemers en stafmedewerkers in het mkb die hun doelgroep succesvol willen bereiken kunnen tijdens deze training van vier dagdelen hun communicatie verbeteren.