'Oude rot' in het vak denkt graag met je mee

Column | Aloy van Woudenberg

23 juli 2009

De afgelopen weken bezocht ik Vincent Jobse. Vincent heeft een website opgezet waar opdrachtgevers en creatieve dienstverleners elkaar kunnen vinden. Hij heeft dit idee uitgedacht omdat grafisch vormgevers, ontwerpers, tekstschrijvers, fotografen en andere creatieve professionals voor de meeste opdrachtgevers nogal moeilijk te vinden zijn.

Het idee van Vincent was om een website te lanceren waar deze creatieven elkaar kunnen vinden: vindcreatieven.nl. De site geeft je in een oogopslag een overzicht van alle creatieve profs in je omgeving en helpt je de juiste creatieven te kiezen.

Vincent was eigenlijk op zoek naar financiering voor dit project. Hij had een aantal vragen waar hij graag even met iemand over wilde praten, voordat hij de stap naar de bank zette. Zit het ondernemingsplan goed in elkaar? Hoe bereik ik mijn doelgroep? Maar vooral ook: hoe kan ik geld verdienen aan dit idee? Hoe kan vindcreatieven.nl een commercieel succes worden?

Vincent benaderde de MKB Servicedesk met deze vragen. Zij brachten Vincent met mij in contact. Ik ben oud-ondernemer, en ken alle facetten van het ondernemersschap. Het zou zonde zijn om niets met die ervaring te doen. Daarom wil ik mijn kennis overdragen en hulp bieden aan ondernemers die vastlopen in hun werkprocessen. Als ‘oude rot’ in het vak wil ik je graag ondersteunen, je rechterhand zijn, ook als het even tegenzit. Geen dikke rapporten, of wollig taalgebruik, maar praktische oplossingen voor jou als ondernemer.

Ik ging bij Vincent op bezoek. We bespraken het ondernemersplan, de prijsopbouw en de extra diensten die hij zou kunnen bieden. We brainstormden een kleine twee uurtjes en al pratend kwamen we samen tot ideeën en oplossingen die het project moesten doen slagen.

Inmiddels zijn we enige tijd verder en de website van Vincent is in de lucht. Dit heeft hij zonder veel vreemd kapitaal kunnen realiseren, mede dankzij de ideeën die we in de brainstormsessie hebben besproken.

Soms kan het dus erg verhelderend zijn om eens met iemand te brainstormen over je plannen, je ondernemingsplan eens kritisch te laten bekijken. Het is ook helemaal niet erg om je bij te laten staan op terreinen waar je zelf niet zo sterk bent. Dat getuigt juist van zelfinzicht. Weet waar je goed in bent, en waar minder goed in. Durf om hulp te vragen als dat nodig is.

Succes met je onderneming,

Aloy van Woudenberg, adviseur

Bekijk het profiel van Aloy in ons

Ook geinteresseerd in een gesprek met Aloy? Neem contact op met de MKB Servicedesk.