Minder stress door flexibele werktijden

Zelf uren indelen maakt werknemers gezonder
Mensen die zelf hun uren mogen indelen, zoals bij zelfroosteren en thuiswerken, hebben minder last van stress. Dit blijkt uit een Brits onderzoek naar het effect van flexibele werktijden.
Onderzoek
Flexibele werkuren komen steeds vaker voor, maar de consequenties voor de gezondheid waren nog niet bekend. Dit was voor de Britse onderzoekers aanleiding om de resultaten uit eerdere onderzoeken uit de Verenigde Staten, Australië, Finland, Groot-Brittannië, Denemarken en Nederland eens onder de loep te nemen.

Uit de conclusies blijkt dat mensen die zelf hun werkrooster kunnen bepalen, gezonder zijn. Er is een verband tussen de verzuimcijfers en de mate waarin medewerkers zelf hun uren kunnen inplannen. Volgens de onderzoekers is het gevoel dat werknemers controle hebben en een keuze hebben hierin belangrijk. 
 
Flexibele werkers zijn gezonder
De werknemers met flexibele werkomstandigheden hebben een gezonde bloeddruk en hartslag, zijn minder snel moe, voelen zich mentaal beter en slapen langer en beter. Ook vinden ze vaker van zichzelf dat ze gezonder zijn dan mensen die niet zelf hun werktijden kunnen indelen.

Controle
Als een werkgever bepaalt dat een werknemer minder uren kan werken of juist veel moet overwerken, kan dit een slechte invloed hebben op de gezondheid.  Vooral het verlies aan zelfstandigheid veroorzaakt dus stress bij de werknemer. Dit kan leiden tot hartkwalen, depressie en angstgevoelens. Het loont dus om als werkgever je werknemers flexibel te laten werken.


Thuis werken of toch maar niet?

Gemis aan interactie met collega’s blijkt groot obstakel voor personeel
Heb je er wel eens aan gedacht om je personeel thuis te laten werken? Dikke kans dat zij liever toch naar kantoor komen, omdat ze het contact met...

Groei in aantal thuiswerkers

Dit blijkt uit onderzoek naar thuiswerken van Ernst & Young.
De mate van die groei is sterk afhankelijk van de sector en de leeftijd van de werknemer.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten