Hoeveel ondernemers gebruiken mobiel internet?

Cijfers uit de branche

24 januari 2013

Mobiel werken is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Cijfers laten zien dat ondernemers steeds meer mobiel internet gebruiken op de laptop, en dat het eind van de stijgende lijn nog lang niet in zicht is.

Opmars

Een aantal ontwikkelingen heeft gezorgd voor de opmars van mobiel werken. Het Nieuwe Werken kent veel voordelen. Zo zijn de drukke Nederlandse wegen een reden om nog even thuis te werken alvorens op pad te gaan. Ook de wens om privé en werk beter op elkaar af te stemmen vergroot de behoefte aan flexibiliteit.  En de technologie van vandaag maakt het mogelijk om op afstand een goed gesprek met een klant of medewerker te hebben en te werken alsof je naast elkaar zit. De manier waarop we over werken denken verandert dan ook langzaamaan: werk zegt meer over wat je doet, dan waar je bent.

Driekwart van de ondernemers ziet mobiel werken dan ook als de toekomst, zo blijkt uit een onderzoek van Sprout. Ruim de helft van de ondernemers heeft een smartphone en 72% voorziet zijn/haar medewerkers van een mobiele telefoon en 75% geeft hen een laptop van de zaak. 23% van de ondernemers geeft hun medewerkers ook mobiel internet op de laptop.

Mobiel werken draagt bij aan het gevoel van vrijheid, en voor negen van de tien ondernemers is dit het grootste goed in hun werk. Zij willen ook hun medewerkers deze vrijheid geven om hun motivatie en productiviteit te verhogen en hen meer grip op hun werk en privéleven te geven.

De markt voor mobiel internet is explosief gegroeid. In 2008 is de markt in één jaar tijd ruim verdubbeld. In 2009 gebruikte 10% van de Nederlanders regelmatig mobiel internet. Er wordt verwacht dat in 2013 38% van de Europeanen mobiel internet zal gebruiken.

Persoonlijk advies! Uw persoonlijke adviseur van Vodafone geeft u graag advies over communicatie-oplossingen die u helpen mobieler en slimmer te ondernemen en kostenbesparing te optimaliseren.