Wat is de overeenkomst tussen een poolexpeditie en ondernemerschap?

Marc Cornelissen vertelt over duurzaam ondernemen

21 juni 2011

Avonturier Marc Cornelissen bereikte samen met vier mede-expeditieleden als eerste Nederlandse team per ski's de Noordpool. Wat hij heeft geleerd? Het proces naar de top is belangrijker dan de top zelf.

Samen met vier teamleden begon Marc Cornelissen in 1997 aan een tocht van zeventig dagen naar de Noordpool. Een jaar voorbereiding kostte de expeditie. Cornelissen: 'Over álles hadden we nagedacht. Dat moet je ook doen als ondernemer. Bereid je daarom voor op het ergste, maar vertrouw op het goede. Want je moet wél in je onderneming blijven geloven.'

De weg naar succes

Een andere overeenkomst tussen een poolexpeditie en een onderneming? Bij zowel een poolexpeditie als bij het ondernemerschap wil je graag de top halen. Groeien als bedrijf of de beste worden binnen je sector bijvoorbeeld. Cornelissen: 'Leuk als je dat ook daadwerkelijk lukt, maar de weg naar dat succes is belangrijker. Dat besefte ik op de voorlaatste dag van de expeditie. Ik wist op de 69e dag dat ik de volgende dag op de Noordpool zou staan. Ineens dacht ik: en dán? Hier had ik vier jaar naartoe geleefd. En er stond heus geen eskimo voor me te klappen. Later wist ik dat de weg ernaartoe het mooiste was. Bedenk je als ondernemer op welke manier je naar de top wil. En vergeet vooral niet te genieten van dat proces.'

Duurzaam ondernemen

De impact van de klimaatverandering die de avonturier tijdens zijn poolexpedities heeft gezien, maakt dat hij zich hard wil maken voor duurzaam ondernemen. 'Maak op een duurzame manier een succes van je onderneming. Mkb'ers besteden 300 miljoen aan onnodig gebruikte energie, door bijvoorbeeld verouderde lampen of cv-systemen. Samen moeten we ons energieverbruik reduceren en daarmee de uitstoot verminderen. Dat scheelt óók nog eens in je kosten.' Een praktische tip van Cornelissen:

  • Vervang je oude tl-buizen door een inklik-armatuur waar een zuinige tl-lamp inzit. Zo kun je gemakkelijk 40% besparen.

Enkele tips van Marc Cornelissen:

  1. Benoem en benut de verschillen binnen je team. Verschillen zijn gezond, maar als je ze niet benoemt, ontstaan er eerder problemen binnen een team. De sterkste mag meer dragen.

  2. Laat achter en ga vooruit. Kijk niet terug op wat er allemaal mis is gegaan. Kijk wat nu werkt.

  3. Beslis en beweeg. Investeer niet teveel tijd in beslissingen, máák ze gewoon. Je weet toch niet hoe het was gegaan als je die beslissing niet had gemaakt. 

Auteur

Lenneke Arts