Stappenplan bij het kopen van een bedrijf

Overname is makkelijker en de kans op succes is groter

14 januari 2010

Stroomt het ondernemerschap door je aderen? Een eigen zaak beginnen kan, maar een bedrijf overnemen biedt meer kans op succes. Een stappenplan betreffende een bedrijfskoop.

In het weekblad Elsevier stond een artikel over het overnemen van een bedrijf. De MKB Servicedesk krijgt veel vragen over bedrijfsovername. Hierbij een korte samenvatting van het artikel.

Managers worden ondernemers

Vaak kloppen (ex)-managers tussen de 35 en 45 jaar bij hem aan om advies in te winnen omtrent bedrijfskoop. Beeren: 'Ze hebben genoeg van het bedrijfspolitieke gekonkel en willen het spel om de knikkers nu eens helemaal voor zichzelf spelen.'  Op de vraag waarom je niet zelf een bedrijf moet beginnen antwoord Jurgen Warmerdam van MKB Nederland: 'Met een overname spring je op een rijdende trein. Klanten, leveranciers, personeel, omzet, het is er allemaal al. En zo'n rijdende trein komt maar zelden tot stilstand.' Volgens de Kamer van Koophandel staan nagenoeg alle overgenomen bedrijven na vijf jaar nog krachtig overeind. Maar hoe weet je nu als ondernemer welk bedrijf je moet overnemen?

Stap 1: Overtuig je partner

De belangrijkste vraag moeten potentiële kopers volgens van Beeren aan hun partner stellen. Als je partner niet achter een periode van lange, hectische werkwerken en korte vakanties staat, wordt het ondernemersverhaal een lastige.

Stap 2: Kies een geschikt bedrijf

Voor het kopen van een bedrijf zijn verscheidene sites op het net, vergelijkbaar met datingssites, alleen dan voor bedrijven. Je kan als koper vaak daar gratis profielen van bedrijven bekijken (eventueel anoniem). Warmerdam van MKB-Nederland: 'Ondernemingen worden eerst in het informele circuit aangeboden. De accountant van de verkopende ondernemer werpt eens een lijntje uit en de bank komt met een lijstje potentiële overnamekandidaten. Zorg ervoor dat je deel uitmaakt van dit informele circuit. Steek je licht op bij meerdere accountantskantoren in je regio waar je een bedrijf zoekt. Accountants weten vaak als eerst wanneer een bedrijf in de verkoop gaat.'

Stap 3: Handel tactvol jegens de verkoper  

De vaak oude ondernemer heeft jarenlang gezwoegd voor zijn onderneming. Onthoud daarom dat de verkoop van een bedrijf vaak een emotionele zaak zal zijn voor de ondernemer. Begin dus niet meteen allerlei zakelijke vragen te stellen, maar bouw eerst een band op, zodat je het vertrouwen hebt van de ondernemer.

Stap 4: Laat een adviseur over de prijs onderhandelen

Om het vertrouwen te houden van de verkoper, is het verstandig de onderhandelingen aan een adviseur over te laten. Dit bevordert het overnameproces, omdat jij buiten schot blijft en dus op goede voet blijft staan met de verkoper.

Stap 5: Zoek een financierder

Voor de overnamesom ben je aangewezen op een bank en of vermogende familieleden en kennissen. Zorg ervoor dat je de financiële mogelijkheden hebt uitgevogeld, en vergeet niet dat minimaal 10 procent van de overnamesom uit je eigen zak moet komen, dat eisen banken nu eenmaal vaak.

Stap 6: Zorg ervoor dat je snel de enige baas bent

Vaak blijft de oude eigenaar na overname nog hangen bij zijn onderneming. Deze constructie pakt vaak verkeerd uit. Werknemers weten niet goed welke baas ze moeten gehoorzamen, zorg er dus voor dat jullie wegen snel scheiden.

(Bron: Elsevier)

Lees meer over bedrijfsovername in het artikel "Waar begin ik als ik een bedrijf wil overnemen?