Hotline met Den Haag

Online dialoog tussen ondernemend Nederland en VVD

01 februari 2012

Onder de naam Lef moet Lonen opende de VVD-fractie dinsdag 31 januari de online dialoog met ondernemend Nederland. Met de website legt Lef Moet Lonen rechtstreeks contact tussen ondernemers en Kamerleden.

Hoe werkt het?

Het werkt heel eenvoudig: stel je vraag via www.lefmoetlonen.nl en je krijgt antwoord van de liberale volksvertegenwoordiger van jouw keuze. De redactie van de website stuurt elke vraag die binnenkomt meteen door naar het geselecteerde VVD-kamerlid. Die beantwoordt je vraag zo snel als mogelijk is. Na ontvangst van het antwoord zet Lef Moet Lonen de vraag en het antwoord online. En je kunt daarop reageren – net als alle andere webbezoekers.

Eerste vraag door MKB-Nederland

Hans Biesheuvel, voorzitter MKB-Nederland, stelde als eerste een vraag op het platform: “Wat gaan we doen met de stijgende lasten voor ondernemers?”, die VVD-kamerlid Erik Ziengs beantwoorde. Initiatiefnemer en ondernemer Onno Aerden: “Natuurlijk worden de gestelde vragen zo snel mogelijk beantwoord, maar een slim Kamerlid pakt de vragen die vaker terugkomen op om er meer mee te doen en bijvoorbeeld Kamervragen te stellen.”

Verantwoordelijkheid van volksvertegenwoordigers

De eerste vragen van ondernemers druppelen nu binnen op de website, maar fractievoorzitter Stef Blok en de andere dertig volksvertegenwoordigers zitten te wachten op jouw prangende vragen. Aerden roept ondernemers op: “Gebruik dit platform om zichtbaar de dialoog aan te gaan met de Kamerleden en ze aan te spreken op hun verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger.”

Bron: Lef Moet Lonen