ING, KLM en MKB-Nederland richten handelsmissiefonds op

Geld voor bedrijven om internationaal te ondernemen

29 november 2013

Ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april, hebben ING, KLM en MKB-Nederland het Oranje Handelsmissiefonds opgericht. De komende vijf jaar krijgen jaarlijks tien middelgrote bedrijven geld om internationaal te kunnen ondernemen.

Tijdens handelsmissies kunnen Nederlandse bedrijven contacten in het buitenland opdoen en zo de eerste stap maken naar internationaal ondernemen. Belangrijk, want export maakt zo'n 30 procent uit van ons Bruto Binnenlands Product (alles wat burgers en bedrijven in een jaar verdienen) en zorgt voor economische groei.

Netwerk opbouwen

ING werkt samen met MKB-Nederland, KLM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken om de komende vijf jaar tien bedrijven per jaar te kunnen ondersteunen met een handelsmissiepakket zodat ze een internationaal netwerk kunnen opbouwen. 

Zij krijgen een budget van 10.000 euro om deel te nemen aan bestaande missies, zelf een missie te ontwikkelen of naar internationale beurzen te gaan. Ook zullen ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie de bedrijven ondersteunen met informatie en introductie bij handige contacten uit hun netwerk.

In het najaar van 2013 worden de eerste tien bedrijven geselecteerd. Het fonds is bedoeld voor middelgrote bedrijven met een jaaromzet tussen 2 en 30 miljoen euro, bij voorkeur actief in een van de topsectoren. Een relatie met ING, KLM of MKB-Nederland is niet noodzakelijk. Kijk op oranjehandelsmissiefonds.nl voor meer informatie.

Auteur

Marlou Visser