Nederlands Cameramanager verkocht aan Panasonic

Cameramanager klaar om nieuwe markten te veroveren

23 juli 2013

Het Japanse elektronicabedrijf Panasonic heeft Cameramanager.com overgenomen. De innovatieve aanbieder van online videobewaking wil via het Japanse bedrijf een flinke groei realiseren.

Business guide Turkije

In dit artikel

"Sinds de oprichting in 2007 zijn we steeds sterker geworden en het is nu tijd om de volgende stap te nemen: samen met Panasonic de mogelijkheden voor online videobewaking via de cloud wereldwijd uitrollen", zegt Cameramanager-directeur Rishi Lodhia in de hangout met Willem Overbosch. "We kijken er naar uit om met zo'n innovatief bedrijf te gaan samenwerken en blijven ons inzetten om de allerbeste online beveiliging aan te bieden."

Cloud

Panasonic is ook blij met de stap. "Deze aankoop is een belangrijke strategische stap om onze slimme online services uit te breiden binnen Europa en de voormalige Sovjet-Unie", zegt Laurent Abadie, directeur van Panasonic Europa. Hij verwacht dat als de bedrijven hun kennis over techniek en software combineren, ze flink kunnen groeien in de markt van cloud-based oplossingen.

Videobewaking

Cameramanager.com is een online platform voor videobewaking. Mede-oprichter Tijmen Vos: “Onze klanten kunnen een beveiligingscamera aansluiten op hun internetverbinding, waardoor ze vanaf hun mobiele telefoon of computer live kunnen kijken naar de beelden van bijvoorbeeld hun winkel of kantoorpand. Handig als het alarm afgaat: hoef je niet meteen naar de zaak, maar kun je eerst kijken of er écht iets mis is.”

Auteur

Marlou Visser