Mag ik een medewerker terugroepen van vakantie?

De vakantie van je personeel onderbreken
Je werknemer is op vakantie en nét op dat moment dient zich een probleem aan dat alleen hij kan oplossen. Omdat het zijn specialisme is. Mag je je werknemer terugroepen van vakantie?
En welke regels gelden bij ziekte van je werknemer?
Klik hier
Download het whitepaper!
Lees verder
Wat zijn je plichten bij flexibele contracten?
Klik hier
Download het whitepaper!
Lees verder

Het antwoord:

Als werkgever ben je bevoegd om een werknemer terug te roepen van vakantie als je daar een dringende reden voor hebt, die boven het belang van je werknemer gaat. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een belangrijke klant tegen je zegt: "Je moet nú leveren, anders zoek ik een ander" en je vakantievierende werknemer de enige is die de taak kan uitvoeren. 
 
Weigert je werknemer om terug te komen van vakantie, dan kan je hem bij zijn terugkomst een sanctie opleggen, variërend van een waarschuwing tot ontslag op staande voet en misschien zelfs het eisen van schadevergoeding.
 

Kosten vergoeden

Als je een werknemer terugroept van vakantie, dan ben je wél verplicht hem of haar schadeloos te stellen. Alle kosten die je werknemer heeft gemaakt voor de vakantie moet je dan vergoeden. Overigens speelt dan wel mee hoever de vakantie al gevorderd is. Als een werknemer bijvoorbeeld twee weken vakantie had geboekt, en je hem op de laatste dag teruggroept, dan hoeft een werkgever niet de volle mep terug te betalen.

Weekly hangout - het vakantieseizoen komt eraan!

Hoe zit het met vakantiedagen, vakantieroosters en vakantiegeld?
De temperatuur begint weer te stijgen: de zomer komt eraan! Dat betekent ook dat je rekening moet houden met personeel dat op vakantie wil gaan. Hoeveel weken mogen zij aaneengesloten weg? En wanneer moet je nou precies vakantiegeld uitbetalen?
weekly-hangout-vakantieseizoen-komt-eraan-16413125542.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten