Wat kan een werkgeversservicepunt betekenen voor ondernemers?

Gratis hulp bij je zoektocht naar nieuw personeel

05 november 2013 09 juli 2021

Ondernemen is een dynamische tak van sport. Sommige bedrijven hebben hun werkzaamheden de afgelopen tijd zien afnemen, terwijl andere bedrijven de vraag naar hun diensten hebben zien toenemen. Heb je er weleens over nagedacht om personen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Daarmee help je de maatschappij én je hebt er zelf voordeel van. Hoe pak je het aan? Een Werkgeversservicepunt kan je verder helpen. Wat is een Werkgeversservicepunt en waarom kan dit een interessante voorziening voor je zijn?

Wat is een Werkgeversservicepunt?

Een Werkgeversservicepunt (WSP) is een samenwerking van partijen zoals gemeenten, onderwijsinstellingen en het UWV. Als ondernemer kun je bij een Werkgeversservicepunt terecht als je meer wilt weten over de mogelijkheid om mensen aan te nemen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 

Je krijgt gratis hulp en informatie over subsidies, begeleidingstrajecten, financiële regelingen en de Participatiewet. Aangezien een Werkgeversservicepunt een samenwerking is van meerdere partijen, komen op één plek meerdere expertises samen. Eén plek dus waar je terecht kunt voor het antwoord op meerdere vragen over personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Interview directeur landelijke Werkgeversservicepunten

Bekijk het interview met Sandra van Gaalen, directeur landelijke Werkgeversservicepunten.

Werkgeversservicepunt in het kort

Een Werkgeversservicepunt kan werkgevers informatie geven over:

  • Personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Subsidies, regelingen en financiële voordelen

  • Plaatsingsmogelijkheden (welke werknemer voor welke werkzaamheden)

  • Begeleidingstrajecten

  • Werven in Europa

Afstand tot de arbeidsmarkt

Veel werkgevers twijfelen of personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor hun bedrijf en kiezen er daarom voor deze groep links te laten liggen. Maar dat is vaak onterecht. Deze groep heeft de potentie meerwaarde te hebben voor je bedrijf. De Werkgeversservicepunten in Nederland helpen ondernemers om eventuele vragen die ze daarover hebben te beantwoorden.

Grote database

Een WSP beschikt over een uitgebreid bestand met personen die allemaal het liefst zo snel mogelijk aan het werk willen en erg gemotiveerd zijn. En met de juiste begeleiding kunnen ze echt bij een bedrijf aan de slag. Dankzij subsidieregelingen is het vaak zelfs financieel aantrekkelijk om een 50-plusser, Wajonger, iemand met een arbeidsbeperking of vluchteling in dienst te nemen. Een WSP helpt je bij de zoektocht naar geschikte werknemers en geeft je de informatie die je nodig hebt om een verstandige keus te maken.

MVO & WSP

Veel bedrijven denken na over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en hebben daar een beleid voor opgesteld. Het aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt is helemaal in lijn met MVO. Je helpt namelijk een persoon die graag wil werken aan een baan, waardoor je een steentje bijdraagt aan een betere maatschappij. Maar daarnaast leert de praktijk dat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt met een beetje begeleiding vaak een waardevolle toevoeging is voor het bedrijf.

Vacature aanmelden

Als je je als werkgever hebt aangemeld bij een Werkgeversservicepunt, kun je makkelijk een vacature aanmelden op hun site. Dankzij hun grote personeelsbestand is de kans groot dat je binnen no time een geschikte kandidaat gevonden hebt. Een aanwinst voor het bedrijf en tegelijk heb je iemand geholpen weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Je kunt ook ondersteuning krijgen voor het vinden van personeel in Europa.

WSP voor jou

Veel werkgevers willen wel iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen, maar vragen zich af hoe het werkt en hoe je de geschikte persoon vindt. De Werkgeversservicepunten in Nederland kunnen je hierbij helpen. Zij kunnen je informatie geven en je helpen de werknemers te vinden die je zoekt.

Wil je meer weten over de Werkgeversservicepunten? Download de whitepaper Regelingen en kortingen voor je personeel, het kán. 

Auteur

Job Jansen

Als freelance tekstschrijver en SEO-adviseur heb ik bijna dagelijks contact met bedrijven. Over de jaren heen heb ik samengewerkt met talloze inspirerende ondernemers, waardoor ik veel affiniteit heb gekregen met mkb’ers. Vanuit die ervaring probeer ik als redacteur bij MKB Servicedesk elke keer artikelen te schrijven waar ondernemers echt iets aan hebben.